AFM Vergunning
Goudprijs: 51,36 per gram 0.2%
Zilverprijs: 542,03 per kilo 0.0105%

Vraag Gouden Munten zo hoog dat munthuizen overuren draaien

27 januari 2014 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Vraag gouden munten zeer sterk. De Austrian Mint, producent van de bekende gouden en de zilveren Wiener Philharmoniker, draait 24 uur per dag om de enorme vraag naar gouden munten te beantwoorden. Het munthuis heeft extra medewerkers ingehuurd en een extra shift toegevoegd aan het productieproces. De vraag is zo groot dat de uitbreiding niet voldoende is. Vorig jaar verkocht het munthuis al 36% meer dan in 2012.

Perth Mint en US Mint

Meer munthuizen zien een sterke vraag. De Perth Mint (Australië) zag de verkopen van gouden munten de eerste 3 weken in 2014 met 20% toenemen ten opzichte van vorig jaar. Het munthuis produceert onder andere de Lunar series, de Kookaburra en de Koala in verschillende gewichten. De US Mint, uitgever van onder meer de gouden en zilver American Eagle, verwacht dat januari de beste maand zal worden sinds april 2013, toen de goudprijs hard daalde. De vraag in de eerste weken van dit jaar werd extra gevoed door de prijsstijging van goud. De goudprijs boekte een winst van ruim 5% in de eerste 3 weken van 2014.

Fysieke vraag Goud

Ook de verkopen in Azie zijn zeer sterk. De fysieke vraag naar goud is al maanden zeer hoog nadat de goudprijs vorig jaar ruim 25% van haar waarde verloor. Op de Shanghai Gold Exchange werd 2197 ton goud uitgeleverd in 2013 tegenover 1139 ton in 2012. Wanneer de goudprijs daalt neemt ook de voorraad af op de Shanghai Gold Exchange, wanneer de goudprijs stijgt dan stijgt over het algemeen ook de voorraad goud.

Britse Koninklijke Munt

De Britse Koninklijke Munt was op een gegeven moment uitverkocht. De wachttijden liepen op door de uitzonderlijke vraag. De Perth Mint, die tevens met drie shifts per dag werkt, verwacht dat dit jaar een recordjaar zal worden.

De US Mint en de Canadian Mint zijn de grootste munthuizen ter wereld. De US Mint produceert de populairste zilveren munt ter wereld, de zilveren American Eagle. De Canadian Mint verkoopt de meest populaire gouden munt ter wereld, de goud Maple Leaf.

Perth Mint

 

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken