AFM Vergunning
Goudprijs: 48,81 per gram 0%
Zilverprijs: 669,83 per kilo 0%

Verkopen goud US Mint stijgt 63%

01 februari 2014 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Gouden Munten zijn goed verkocht door de US Mint. De verkoop van gouden munten door de US Mint steeg 63 procent in januari tot het hoogste niveau sinds april 2013. Het volume steeg naar 91.500 ounces van 56.000 gram in december, terwijl de verkoop van zilveren munten bijna verdrievoudigd tot 4.780.000 ounces, het hoogste nivo in een jaar. Dit bleek gisteren uit de cijfers van de US Mint.

Goudprijs

De goudprijs steeg in januari met 3,1% na een periode van daling die 4 maanden duurde. De vraag vanuit opkomende markten trok aan na de waardedaling van verschillende valuta in deze landen. Goud wordt in de landen gezien als safe haven. In Argentinie steeg de goudprijs in junuari 28% in lokale valuta terwijl de goudprijs in Dollars 3,25% steeg.

Grootste Munthuis ter wereld

De US Mint, de grootste producent in de wereld van gouden en zilveren munten, noteerde sterke cijfers. De Oostenrijkse Munt (Austrian Mint) en de Perth Mint (Australie) maakte eerder al bekend dat er extra shifts zijn ingezet om aan de vraag te voeldoen. Zij draaien nu 24 uur per dag. De munthuizen draaien overuren en het geeft aan dat de fysieke vraag naar goud en zilver enorm is.

Papieren Goudprijs

Veel beleggers in goud en zilver accumuleren de edelmetalen wanneer er een daling in de prijs is. De papieren prijs van goud en zilver wijkt sterk af van de fysieke markt. Zolang deze situatie blijft bestaan hebben de beleggers de kans om het goud en zilver fysiek in te slaan tegen een papieren prijs die zeer aantrekkelijk is.

Uiteindelijk zal de fysieke markt indirect of direct de goudprijs bepalen. De fundamenten in de fysieke markt zijn zeer sterk. Economische tegenvallers, valuta onrust, falende banken en landen zijn voorvallen die de goudprijs een enorme boost kunnen geven en waardoor het technische en psygologische plaatje kan draaien. De fysieke vraag naar goud vanuit China en India geeft een behoorlijke steun in de bodem van de goudprijs.

 

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken