AFM Vergunning
Goudprijs: 51,30 per gram 0.14%
Zilverprijs: 540,23 per kilo 0.0087%

RBC Wealth Management ziet goud naar $1400 gaan

02 januari 2018 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

RBC Wealth Management verwacht dat de goudprijs in 2018 geleidelijk omhoog zal gaan. De Managing Director, George Gero, van RBC Wealth Management sprak met Kitco News over zijn verwachting omtrent goud in 2018. Gero gaat ervan uit dat goud in 2018 verder zal stijgen door oplopende inflatie en omdat de aandelenmarkt momentum aan het verliezen is.

De analist van RBC Wealth Management denkt dat goud het komend jaar zo’n 7% zal stijgen. De goudprijs is in de laatste weken van het jaar 2017 relatief hard gestegen. Goud is vanaf 12 december 6,3% gestegen in Amerikaanse dollars en 3,3% gemeten in euro’s.

De goudprijs is in 2017 gesloten op $1303 per troy ounce. Goud is in het afgelopen jaar in de acht van de negen meest verhandelde valuta’s in waarde gestegen. De grootste stijging was in Amerikaanse dollars. Goud steeg, gemeten in Amerikaanse dollars, met 13,6%. Alleen in euro’s daalde de waarde met 1%. De euro is in 2017 met 14,6% gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Prestatie van de goudprijs in 2017

RBC Wealth Management

Bron: Goldprice.org

De stijging van goud gemiddeld per jaar is zeer sterk. Beleggen in goud is een van de meest succesvolle beleggingen sinds 2002. De goudprijs is in euro’s 9,4% gemiddeld per jaar gestegen sinds 2002.

George Hero van RBC Wealth Management ziet de goudprijs in 2018 stijgen naar $1400 per troy ounce. Gero is er niet helemaal zeker van of goud de recente winst kan vasthouden in de eerste weken in het nieuwe jaar. Maar hij denkt dat de onzekerheid omtrent de houdbaarheid van de recordwinsten op aandelen, de goudprijs zullen steunen.

Volgens de analist van RBC Wealth Management is de kans aanwezig dat beleggers winst nemen op aandelen en deze winst deels zullen investeren in goud. Een andere bedreiging voor goud zal, volgens het artikel op Kitco News, normaal gesproken de rente op staatsobligaties zijn.

Maar de bedreiging vanuit de hoek van staatsobligatie lijkt op lange termijn geen rol te spelen volgens Gero. De analist van RBC Wealth Management denkt dat de FED de obligatiemarkt volgt en niet andersom. Bij een verwachting van stijgende inflatie dient de belegger zich af te vragen of de reële rente zal stijgen of juist gelijk zal blijven.

Goud kopen in 2018

Mocht u goud willen kopen in 2018, open dan account bij Doijer & Kalff. Met een account koopt u goud in combinatie met opslag in de best beveiligde kluizen van Nederland. Vergelijkt u onze prijzen en profiteer van de scherpste prijzen in de markt!

Goud kopen

Open Account

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken