AFM Vergunning
Goudprijs: 52,93 per gram -0%
Zilverprijs: 727,60 per kilo 0.0018%

Koersdoel voor Goud omhoog bij UBS

26 september 2019 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

Het koersdoel voor goud is naar boven bijgesteld door de grootste vermogensbeheerder ter wereld. De goudprijs is in euro’s in 2019 met bijna 24% gestegen. Beleggers en spaarders kiezen voor goud nu negatieve rente dreigt en de inflatieverwachtingen oplopen.

De reële rente op spaargeld is in Nederland gedaald naar rond de -3%. Dat betekent een koopkrachtverlies van 3% per jaar. Sparen als een vorm van vermogensopbouw is volledig ontmoedigd. En wanneer je meerdere jaren 3% van je koopkracht verliest dan komt de koopkracht serieus onder druk te staan.

Analiste Joni Teves van de Zwitserse bank UBS verwacht dat de goudprijs in Amerikaanse dollars eind van dit jaar naar $1600 per troy ounce zal stijgen. Ook stelt Teves haar koersdoel voor goud voor de komende 12 maanden naar boven bij. Ze verwacht dat goud voorbij de $1600 zal stijgen.

Koersdoel voor Goud naar $1650

De analiste van UBS gaf deze week aan dat tot nu toe met name institutionele beleggers en andere grote partijen zeer actief zijn geweest in de goudmarkt. Ze verwacht dat er nog veel meer beleggers zullen volgen. De goudprijs is in de laatste 4 weken naar het niveau van $1537 per troy ounce gestegen.

De laatste dagen staat de goudprijs onder druk. De analiste gaf aan dat het niveau van $1450 een belangrijk steunniveau is. Momenteel noteert de goudprijs op $1468 per troy ounce. De analist stelt dat beleggers eventuele dalingen zullen aangrijpen om goud te kopen.

Zeker de groep die de recente prijsstijging hebben gemist zullen gebruik maken van een mogelijke daling volgens de analiste. Het recente commentaar van de FED en de situatie rond de handelsspanningen tussen de VS en China kunnen goud meer onder de nadacht van beleggers brengen.

UBS heeft het koersdoel voor goud voor het jaar 2021 gesteld op $1650. Het gaat hier om een gemiddeld prijsniveau gedurende het jaar 2021. De analiste van UBS is verder positief over zilver. Ze gaat uit van een koersdoel voor zilver van $20 aan het einde van dit jaar.

Momenteel noteert de zilverprijs $17,88 per troy ounce. Een belegging in zilver is in 2019 met iets meer dan 23% gestegen, gemeten in euro’s. Voor geheel 2020 gaat UBS uit van een gemiddelde zilverprijs van $19. In het jaar 2021 zal zilver gemiddeld op een niveau van $19,80 noteren volgens UBS.

Goud kopen met een account van Doijer & Kalff

Met een account van Doijer & Kalff kunt u goud kopen voor slechts 0,7% boven spotprijs? Goudbaren zijn er al vanaf 10 gram. Open hieronder een account en profiteer van de beste prijzen de markt, beveiligde en verzekerde opslag en volledige terugkoopgarantie!

Zilver kunt u bij ons BTW-vrij kopen voor slechts 4% boven de spotprijs.

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken