AFM Vergunning
Goudprijs: 48,05 per gram -0.78%
Zilverprijs: 610,57 per kilo -0.0154%

Koersdoel voor goud omhoog bij Goldman Sachs

26 augustus 2019 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Koersdoel voor goud omhoog bij de analisten van Goldman Sachs. De goudprijs is vandaag naar een nieuw record in euro’s gestegen. In oktober van 2012 steeg de goud naar net geen €44.400 per kg. Vandaag tikte de goud het niveau van €44.770 per kg aan.

Vanuit de media is er steeds meer aandacht voor goud als belegging. De negatieve rentes op staatsobligaties en een bijna negatieve spaarrente heeft veel beleggers doen besluiten om goud te kopen. De centrale banken hebben hun financiële discipline laten varen en de kans op verdere geldontwaarding is hierdoor toegenomen.

Goldman Sachs heeft het koersdoel voor goud omhoog bijgesteld. De analisten van de bank verhoogde het koersdoel voor de komende 3, 6 en 12 maanden. Het is de eerste verhoging van het koersdoel voor goud dit jaar. De goudprijs noteert momenteel $1528 per troy ounce.

Koersdoel voor goud omhoog met $125 per troy ounce

De analisten van Goldman Sachs voorzien een toegenomen kans op economische vertraging. Hierdoor zal er een grotere vraag naar goud zijn vanuit fundmanagers. De posities in goud is relatief laag en hier zal een inhaalslag worden gemaakt volgens de bank.

Het koersdoel voor goud in de komende 3 maanden is verhoogd van $1450 naar $1575 per troy ounce. In december van 2019 verwacht Goldman Sachs dat de goudprijs naar het niveau van $1600 zal stijgen. Dit is tevens het target voor de komende 12 maanden.

De analisten van de bank gaan ervan uit dat Amerika en China geen overeenstemming bereiken voor de verkiezingen in 2020. Een toenemende valutaoorlog tussen de 2 wereldmachten speelt een belangrijke rol in de verhoging van het koersdoel van goud. Goldman Sachs verwacht dat de Chinese munt, de Yuan, verder zal devalueren ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Een zwakkere Chinese munt zal resulteren in een langere periode van lage rente wat positief is voor goud. Goldman Sachs heeft naast het koersdoel voor goud ook de verwachting van de vraag naar goud via ETF’s verhoogd. De analisten gingen eerder uit van een vraag van rond de 300 ton. De verwachting is nu dat beleggers dit jaar 600 ton goud kopen.

Goud Kopen bij Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff de laagste opslagkosten heeft in de markt? Verzekerd, beveiligd en apart op naam opgeslagen in Nederland.

Doijer & Kalff biedt goudbaren aan vanaf 10 gram. Wij hebben goudbaren van 10, 50, 100, 250, 500 en 1000 gram.

Vanaf €60 per jaar. Goudbaren kopen tegen de beste prijs! Open een account en profiteer van ons netwerk in de markt.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken