AFM Vergunning
Goudprijs: 52,74 per gram -0.55%
Zilverprijs: 712,46 per kilo -0.0367%

Koersdoel voor goud ongewijzigd, zilver omlaag bij ABN AMRO

18 maart 2019 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

Koersdoel voor goud blijft ongewijzigd maar zilver gaat omlaag bij ABN AMRO. Afgelopen week wijzigde de bank het koersdoel voor zilver. De zilverprijs noteert momenteel $15,39 per oz (€436 per kg). Op de laatste handelsdag van 2018 sloot zilver op $15,42 per oz (€436 per kg).

De goudprijs staat momenteel op $1308,50 per oz (€37.060 per kg). Vorig jaar sloot de goudprijs op  $1278 per oz (€35.970 per kg). De analiste van ABN AMRO herhaalde opnieuw het koersdoel voor goud. De goudprijs zal volgens de ABN AMRO eind maart sluiten op het niveau van $1300 per oz.

Voor eind juni van dit jaar gaat de bank uit van een goudprijs van $1325 per oz. Vervolgens kan goud dan verder stijgen naar $1350 eind september. De goudprijs zal het jaar afsluiten op $1400 per oz. Hierna gaat de ABN AMRO ervan uit dat de goudprijs elk kwartaal met $25 per oz zal stijgen om zo eind 2020 op het niveau van $1500 te eindigen.

Zwakkere Amerikaanse dollar gunstig voor edelmetalen

De ABN AMRO gaat uit van een zwakkere Amerikaanse dollar. Een zwakkere dollar betekent veelal een hogere goudprijs. De momenten dat de dollar en de goudprijs daalde zijn schaars. Meestal was er op dat moment sprake van een stijging van de reële rente (rente minus inflatie) in de VS. Deze momenten zijn volgens de ABN AMRO uitzonderlijke gevallen.

Daarnaast verwacht de bank dat de FED de rente niet zal verhogen. Ook andere centrale banken zullen de rente minder snel dan verwacht verhogen. Deze ontwikkeling is gunstig voor de edelmetalen maar met name voor goud. De ABN AMRO verwacht dat de 10-jaars rente in de VS licht zal gaan dalen.

Als derde factor verwacht de ABN AMRO dat China de economie zal blijven stimuleren. Dit kan in combinatie met een trade deal tussen de VS en China leiden tot een fundament onder de Chinese munt en de goudprijs. China vormt een cruciaal deel van de vraag naar goud. Een stabielere economie betekent een versteviging van deze vraag.

De vraag naar goud vanuit de centrale bank van China zal tevens een (beperkte) positieve invloed hebben op de goudprijs. De analiste van de ABN AMRO gaf verder aan dat het technische plaatje van de goudprijs positief is, ondanks de recente daling in de goudprijs.

De huidige goudprijs is boven het 200-daags gemiddelde dat op $1250 per oz ligt. De bank gaat ervan uit dat de goudprijs boven dit niveau zal blijven ondanks dat goud het niveau van $1250 zou kunnen testen de komende maanden. Mocht dit moment komen dat kan dit een mooi instapniveau zijn voor beleggers, aldus de bank.

Koersdoel zilver omlaag

De ABN AMRO heeft het koersdoel voor zilver naar beneden bijgesteld, ondanks dat beide edelmetalen zich meestal in tandem bewegen. De vraag naar zilver is voor het grootste deel afkomstig vanuit de industrie waardoor zilver zich meer beweegt conform de economische cyclus dan goud.

De industriële vraag naar zilver komt met name uit de VS, China en India. Ondanks dat de bank ervan uitgaat dat de economie in China zich zal herstellen is de verwachting dat de vraag vanuit de VS zal krimpen. De totale vraag zal daardoor neutraal blijven.

Technisch gezien heeft de zilverprijs recent het niveau van het 200-daags gemiddelde getest waarbij dit niveau in takt is gebleven. De ABN AMRO verwacht dat zilver de komende maanden en jaren verder zal stijgen ondanks het lagere koersdoel.

Het koersdoel van zilver voor eind maart is gezakt van $16 naar $15,50 per oz. Voor juni gaat de ABN AMRO uit van $16 (was $16,50). Het koersdoel voor september is verlaagd naar $16,50 (van $17) en van december naar $17 (van $18). De analiste van de ABN AMRO hanteert momenteel een koersdoel van $19 voor eind 2020. Het vorige koersdoel stond op $20 per oz.

Analiste Georgette Boele, is een van de meest accurate analisten in de markt. De laatste jaren stond ze steeds in de top 3 van beste analisten. Met een verwachting van $1400 per oz voor goud en $17 per oz voor zilver kan 2019 een mooi jaar worden beleggers in goud en zilver.

Goud Kopen bij Doijer & Kalff

Doijer & Kalff heeft een uniek account waarmee u goudbaren koopt tegen de laagste prijzen in de markt, in combinatie met beveiligde en verzekerde opslag. Ook onze gegarandeerde terugkoopprijs ligt boven het marktgemiddelde. Veiliger kan niet en betere voorwaarden zijn er niet.

Opslag in Nederland, waarbij het zilver btw-vrij is. Goudbaren zijn er al vanaf 10 gram. De zilverbaren zijn verkrijgbaar in 1 kg.  Open een account en profiteer van ons netwerk in de markt.

Doijer & Kalff biedt sinds 1825 de ideale vorm van vermogensbehoud

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken