AFM Vergunning
Goudprijs: 51,27 per gram 0.11%
Zilverprijs: 540,61 per kilo 0.0091%

Koersdoel voor Goud en Zilver omhoog bij ABN AMRO

30 augustus 2017 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

Het koersdoel voor goud en zilver is vandaag verhoogd door de ABN AMRO. De goudprijs steeg eerder deze week boven het niveau van $1300 per troy ounce. De spanningen tussen de VS en Noord-Korea liepen op. Daarnaast verzwakte de Amerikaanse dollar verder wat een positief effect heeft op de goudprijs.

De goudprijs in Amerikaanse dollars staat in 2017 bijna 14% hoger. Ook de zilverprijs profiteerde en klom dit jaar met ruim 9% naar $17,40 per troy ounce. Goud bewoog zich in de laatste 8 maanden tussen de $1200 en de $1300. De goudprijs heeft in april en in juni al een poging gedaan om door de $1300 heen te breken, maar zonder succes.

Deze week brak de prijs door de weerstand van $1300 heen. Tegelijkertijd steeg de wisselkoers tussen de euro en de dollar (de dollar daalde) met bijna 14% waardoor Europese beleggers in euro’s weinig beweging hebben gezien dit jaar. Maar het technische plaatje in Amerikaanse dollars van de goudprijs is substantieel verbeterd.

De ABN AMRO verlaagde op 11 juli van dit jaar het koersdoel van zowel goud als zilver. De prijzen van beide edelmetalen waren in de dagen ervoor flink gedaald. De analist van de ABN AMRO rapporteerde toen in 2017 vlakke prijzen te verwachten. De bank ging ervan uit dat er pas in 2018 sprake was van prijsstijgingen.

De ABN AMRO gaf toen aan dat een stijgende reële rente (rente minus inflatie) zwaarder woog dan de daling van de waarde van de Amerikaanse dollar.  De vastberadenheid van de FED om het stimuleringsbeleid af te bouwen was de belangrijkste reden van de prijsdaling volgens de bank.

Koersdoel voor Goud naar $1450

Het koersdoel voor goud is door de analist van de ABN AMRO flink verhoogd. Het koersdoel voor december van 2017 is verhoogd met 7,4% naar $1300. Het vorige koersdoel voor december stond eerder nog op $1225. De ABN AMRO verwacht dat de goudprijs per maart in 2018 naar $1350 stijgt.

In juni van volgend jaar zal de goudprijs stijgen naar $1375 per troy ounce, volgens de bank. Het vorige koersdoel voor goud stond voor deze maand op $1250 en is dus met 10% verhoogd. In december van het jaar 2018 zal goud stijgen naar $1450 aldus de ABN AMRO.

Verhoging koersdoel goud per augustus 2017

Koersdoel goud

In bovenstaand diagram geven de blauwe staven het nieuwe koersdoel voor goud aan. De rode staven zijn de koersdoelen die de ABN AMRO per 11 juli 2017 nog hanteerde. Wanneer de analist van de ABN AMRO gelijk krijgt dan kan de goudprijs vanaf het huidige niveau bijna 11% stijgen.

Georgette Boele van ABN AMRO, gaf aan dat de uitbraak van de goudprijs boven de $1300 positief is. De lange termijn outlook is positief maar op korte termijn zijn er enkele aandachtspunten. Een herstel van de Amerikaanse dollar kan op korte termijn prijsdruk geven evenals een eventuele verhoging van het aantal verwachte renteverhogingen door de FED.

De wijziging in het koersdoel voor goud en zilver heeft volgens de bank te maken met het feit dat ze de recente scherpe prijsstijging niet verwacht hadden. De doorbraak door het psychologische niveau van $1300 is daarin cruciaal. Verder geeft de ABN AMRO aan dat de markt momenteel uitgaat van een renteverhoging van 25 basispunten in de komende 18 maanden.

De Bank denkt dat dit aan de lage kant is. Tegelijkertijd gaat de FED uit van 4 verhogingen in dezelfde periode. Dit is volgens de ABN AMRO weer aan de hoge kant. De bank ging er eerder vanuit dat de dollar-index zijn piek zou hebben bereikt maar dat technische plaatje ziet er nu veel zwakker uit.

Tegelijkertijd is de 10-jaars rente gedaald waardoor de reële rente is gedaald. Ook dit is positief voor de ontwikkeling in de goudprijs volgens de ABN AMRO. Als laatste punt voor de reden in de verhoging van het koersdoel voor goud en zilver speelt de groeiende politieke onzekerheid rondom de komst van Trump een belangrijke rol.

Koersdoel voor Zilver naar $19

De ABN AMRO heeft tevens het koersdoel voor zilver verhoogd. Het koersdoel voor de maand december van 2017 is met 11,4% verhoogd van $15,25 naar $17. Voor maart van 2018 gaat de bank uit van een zilverprijs van $17,50. Het koersdoel voor zilver in maart van 2018 stond eerder op $15,50 (bijna 13% lager).

In juni van volgend jaar ziet de ABN AMRO zilver stijgen naar $18 per troy ounce. In september gaat de bank uit van een zilverprijs van $18,50. Eind van 2018 zal de zilverprijs de $19 aantikken (eerder nog $18) wat neerkomt op een rendement van bijna 10% vanaf het huidige prijsniveau.

Heeft u nog geen account? Open dan een account en koop goud voor slechts 0,7% boven spotprijs en zilver BTW-vrij en 4% boven spotprijs.

Wij bieden bijna elke vrijdag een beperkte hoeveelheid goud en soms zilver aan tegen spotprijs in de SALE. Deze voorraad kan alleen door accounthouders worden gekocht.

Open kosteloos een account

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken