Inflatie eurozone stijgt naar 4,1%

Gepubliceerd op 29 okt 2021
door Corné van Drogenbroek

De inflatie in de eurozone is hard gestegen in oktober. In augustus kwam het inflatiepercentage uit op 3%. In september steeg de inflatie naar 3,4%. Op basis van voorlopige cijfers van Eurostat is de inflatie in oktober uitgekomen op 4,1%.

Dat is ver boven de doelstelling van 2% die de Europese Centrale Bank hanteert. De inflatie in de eurozone komt daarmee op het hoogste punt in de laatste 13 jaar.

De ECB heeft extreme hoeveelheden geld gecreëerd. Lange tijd bleef de inflatie laag en viel de schade en onvrede mee. Maar de huidige versnelling lijkt het effect van de extreme geldcreatie te onderstrepen.

Geldontwaarding en goud

Voor bijna al onze klanten is goud de bescherming tegen geldontwaarding. Goud is sinds 1971 met 8% gemiddeld per jaar gestegen.

Volgens een studie van de World Gold Council stijgt de prijs van goud harder wanneer de inflatie boven de 3% staat. De WGC is daarbij uitgegaan van data vanaf 1971.

De goudprijs kende een stijging van 15% gemiddeld per jaar wanneer de inflatie boven de 3% stond en 6% gemiddeld per jaar wanneer de inflatie onder de 3% noteerde.

Goud is misschien niet zo spannend als Bitcoin of een andere cryptomunt maar juist deze stabiele status is hetgeen waarvoor mensen goud kopen. Koopkrachtbehoud is het uitgangspunt.

Goud kopen met account van Doijer & Kalff

Met het account van Doijer & Kalff koopt u zeer gemakkelijk en veilig fysiek goud. Een aankoop kan al vanaf 10 gram. Tien gram heeft ongeveer een waarde van €500.

Het goud wordt op naam opgeslagen. Veel klanten kopen maandelijks goud om zo een stuk vermogen op te bouwen. De opslagkosten zijn vanaf €60 per jaar. Hiervoor kunt u voor €10.000 aan goud opslaan.

Koopt u meer, bijvoorbeeld voor €20.000 , dan betaalt u €120 per jaar (ofwel 0,6% per jaar). U kunt dan met een gerust hart op vakantie en u hoeft niet met edelmetaal over straat. Dat risico is volledig uitgesloten.

Corné van Drogenbroek

Partner

Corné is sinds 2010 verbonden aan Doijer & Kalff. Hij heeft een groot netwerk in de wereld van edelmetaal. Corné is met name betrokken bij de strategische kant van Doijer & Kalff.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Open account Mijn D&K Klantenservice