Inflatie Amerika naar 6,8%

Gepubliceerd op 12 dec 2021
door Reinoud Bogert

De inflatie in Amerika is in november gestegen naar 6,8% en was daarmee hoger dan verwacht. In oktober kwam de inflatie uit op 6,2 procent.

De laatste jaren was de inflatie relatief laag ondanks dat alle centrale banken in de wereld enorme hoeveelheden geld hebben geprint.

Maar sinds een aantal maanden stijgt de inflatie hard. Dit is grotendeels te danken aan de hogere energieprijzen. Ook andere prijzen zoals kleding, huizen en voedsel zijn hard gestegen.

De geldontwaarding loopt dus hard op. Naar verwachting zal de versnelling de komende maanden afnemen maar alles wijst op structureel hogere prijzen en daarmee wordt de reden om een positie in goud te hebben benadrukt.

Goudprijs profiteert van hogere inflatie

De inflatie is sinds augustus hard aan het oplopen. De goudprijs is sindsdien opgelopen van €47.300 in augustus naar €53.000 per kg medio november.

Sindsdien is de koers gestabiliseerd rond het huidige niveau van €50.600 per kg. Gemeten vanaf augustus komt dit neer op een stijging van 7%.

December is de laatste jaren een goed instapmoment gebleken. En dan met name rond 15 december. Dat geldt niet alleen voor goud maar zeker ook voor een belegging in zilver.

December blijkt historisch gezien een van de betere maanden om zilver te kopen waarbij de winst rond maart en april het hoogst is.

De zilverprijs is dit jaar in euro’s met 9,6% gedaald en noteert momenteel op €629 per kg.

Goud kopen met een account van Doijer & Kalff

Met het account van Doijer & Kalff koopt u zeer gemakkelijk en veilig fysiek goud. Een aankoop kan al vanaf 10 gram. Tien gram heeft ongeveer een waarde van €500.

Het goud wordt op naam opgeslagen. Veel klanten kopen maandelijks goud om zo een stuk vermogen op te bouwen. De opslagkosten zijn vanaf €60 per jaar. Hiervoor kunt u voor €10.000 aan goud opslaan.

Koopt u meer, bijvoorbeeld voor €20.000 , dan betaalt u €120 per jaar (ofwel 0,6% per jaar). U kunt dan met een gerust hart op vakantie en u hoeft niet met edelmetaal over straat. Dat risico is volledig uitgesloten.

Onze terugkoopgarantie van 99% van de waarde van de goudprijs (lees spotprijs) is misschien wel het belangrijkste voordeel. Wanneer u edelmetaal thuis heeft en het wilt verkopen, dan moet nog maar blijken welke prijs u ontvangt en hoe snel u kunt verkopen.

Zilver kopen met een account van Doijer & Kalff

Wij verkopen zilverbaren vanaf 1 kg. BTW-vrij. Deze manier van zilver kopen is veel scherper dan wanneer u zilveren munten koopt.

Wanneer er voorraad is in de SALE dan koopt u zilver al voor een premie van €5 op de zilverprijs!

Reinoud Bogert

Partner

Reinoud is sinds 2016 als partner actief binnen Doijer & Kalff. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met beleggen waarvan 15 jaar specifiek in het beleggen in fysiek goud en zilver.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Open account Mijn D&K Klantenservice