AFM Vergunning
Goudprijs: 51,34 per gram 0.18%
Zilverprijs: 540,90 per kilo 0.0094%

India Goud, handhaving Importheffing op Goud

10 juli 2014 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

India Goud. India verraste vandaag de goudmarkt door de importheffing op goud te handhaven, zo meldt Reuters op haar website. De importheffing op goud blijft staan op 10%. India is na China de grootste goudconsument van de wereld en importeerde in 2013 ongeveer 1000 ton goud. De goudfuture in India sprong 2% omhoog op nieuws. De markt rekende juist op een reductie van de importheffing. De grootste goudhandelaar in India gaf gisteren aan te verwachten dat de minister van financiën waarschijnlijk de importheffing zou verlagen naar 6%.

Juweliers in India zullen voorraad Goud opnieuw opbouwen en premie zal stijgen

Volgens Senior Analist Sudheesh Nambiath van Thomson Reuters GFMS, zullen juweliers opnieuw hun voorraad aan moeten vullen. Juweliers zouden juist hebben gewacht omdat men een verlaging van de importheffing op goud hadden verwacht. Nambiath verwacht dat de premies zullen oplopen naar $20 tot $30 per troy ounce. Gisteren was de premie gedaald naar $10 per troy ounce.

India heeft vorig jaar een reeks verhoging van de importheffing op goud door gevoerd om het tekort op de lopende rekening te beperken. Na olie maakt goud het grootste deel uit van de import. Naast de verhoging van de importheffing heeft de overheid van India de zogenaamde 80/20 regel ingevoerd. Deze regel heeft als uitgangspunt dat een vijfde van de import geëxporteerd dient te worden. Door de regels is het aanbod van goud in India afgenomen en zijn de premies juist opgelopen. Afgelopen december liep de premie zelfs op tot $160 per troy ounce.

De markt hield rekening met een verlaging van de importheffing door de nieuw gekozen permier Narendra Modi. Modi had eerder aangegeven bereid te zijn om de importheffing te verlagen en gaf aan dat er rekening moet worden gehouden met het publiek en handelaren en niet allen met de economie en het beleid.

Vice-voorzitter Pankaj Parekh van de Edelstenen en Sieraden Export Promotion Council, die 3000 exporteurs vertegenwoordigd, gaf aan dat er niet aan hun verwachtingen is voldaan. Zij zullen de kwestie bespreken met het ministerie van financiën. De invoer van goud in India daalde in 2013 met een vijfde hoewel de vraag naar juwelen en de vraag vanuit beleggers steeg met 13%. De goudsmokkel is volgen de World Gold Council opgelopen naar 200 tot 250 ton in 2013.

De Goudprijs noteert momenteel $1341,60 per troy ounce.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken