Hogere inflatie in de VS zet goudprijs hoger

Gepubliceerd op 10 nov 2021
door Corné van Drogenbroek

In de VS is de inflatie harder opgelopen dan analisten hadden verwacht. De inflatie steeg naar 6,2% op jaarbasis. Op maandbasis nam de inflatie toe met 0,9%. De consensus lag op 0,6% voor de maand oktober.

Inflatie is voor de meest klanten van Doijer & Kalff de reden om edelmetaal te kopen. Goud en zilver zijn populair wanneer het om vermogensbehoud gaat.

De goudprijs kan op korte termijn fluctueren maar de trend op lange termijn is positief. Een goudbaar heeft sinds 1971 een rendement van 8% gemiddeld per jaar opgeleverd.

Goudprijs stijgt tot boven de €51.000 per kg

Vandaag steeg de goudprijs, nadat het inflatiecijfer in de VS bekend werd, van €50.800 naar €51.500 per kg. Daarmee is de prijs naar het een na hoogste niveau van het jaar gestegen.

Eind januari van dit jaar tikte de goudprijs het niveau van €52.000 per kg aan. Ook zilver profiteerde van het inflatiecijfer. De zilverprijs steeg €14 per kg naar €686 per kg.

Dit jaar heeft de zilverprijs twee keer eerder op €750 per kg gestaan. Wat dat betreft heeft zilver nog wat ruimte om in te halen.

Goud kopen met account van Doijer & Kalff

Met het account van Doijer & Kalff koopt u zeer gemakkelijk en veilig fysiek goud. Goud kopen kan al vanaf 10 gram. Tien gram heeft ongeveer een waarde van €500.

Het goud wordt op naam opgeslagen. Veel klanten kopen maandelijks goud om zo een stuk vermogen op te bouwen. De opslagkosten zijn vanaf €60 per jaar. Hiervoor kunt u voor €10.000 aan goud opslaan.

Koopt u meer, bijvoorbeeld voor €20.000 , dan betaalt u €120 per jaar (ofwel 0,6% per jaar). U kunt dan met een gerust hart op vakantie en u hoeft niet met edelmetaal over straat. Dat risico is volledig uitgesloten.

Onze terugkoopgarantie van 99% van de waarde van de goudprijs (lees spotprijs) is misschien wel het belangrijkste voordeel. Wanneer u edelmetaal thuis heeft en het wilt verkopen, dan moet nog maar blijken welke prijs u ontvangt en hoe snel u kunt verkopen. Lees meer over beleggen in goud.

Corné van Drogenbroek

Partner

Corné is sinds 2010 verbonden aan Doijer & Kalff. Hij heeft een groot netwerk in de wereld van edelmetaal. Corné is met name betrokken bij de strategische kant van Doijer & Kalff.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Open account Mijn D&K Klantenservice