Hogere inflatie in de VS zet goudprijs hoger

Gepubliceerd op 10 nov 2021

In de VS is de inflatie harder opgelopen dan analisten hadden verwacht. De inflatie steeg naar 6,2% op jaarbasis. Op maandbasis nam de inflatie toe met 0,9%. De consensus lag op 0,6% voor de maand oktober.

Inflatie is voor de meest klanten van Doijer & Kalff de reden om edelmetaal te kopen. Goud en zilver zijn populair wanneer het om vermogensbehoud gaat.

De goudprijs kan op korte termijn fluctueren maar de trend op lange termijn is positief. Een goudbaar heeft sinds 1971 een rendement van 8% gemiddeld per jaar opgeleverd.

Goudprijs stijgt tot boven de €51.000 per kg

Vandaag steeg de goudprijs, nadat het inflatiecijfer in de VS bekend werd, van €50.800 naar €51.500 per kg. Daarmee is de prijs naar het een na hoogste niveau van het jaar gestegen.

Eind januari van dit jaar tikte de goudprijs het niveau van €52.000 per kg aan. Ook zilver profiteerde van het inflatiecijfer. De zilverprijs steeg €14 per kg naar €686 per kg.

Dit jaar heeft de zilverprijs twee keer eerder op €750 per kg gestaan. Wat dat betreft heeft zilver nog wat ruimte om in te halen.

Goud kopen met account van Doijer & Kalff

Met het account van Doijer & Kalff koopt u zeer gemakkelijk en veilig fysiek goud. Een aankoop kan al vanaf 10 gram. Tien gram heeft ongeveer een waarde van €500.

Het goud wordt op naam opgeslagen. Veel klanten kopen maandelijks goud om zo een stuk vermogen op te bouwen. De opslagkosten zijn vanaf €60 per jaar. Hiervoor kunt u voor €10.000 aan goud opslaan.

Koopt u meer, bijvoorbeeld voor €20.000 , dan betaalt u €120 per jaar (ofwel 0,6% per jaar). U kunt dan met een gerust hart op vakantie en u hoeft niet met edelmetaal over straat. Dat risico is volledig uitgesloten.

Onze terugkoopgarantie van 99% van de waarde van de goudprijs (lees spotprijs) is misschien wel het belangrijkste voordeel. Wanneer u edelmetaal thuis heeft en het wilt verkopen, dan moet nog maar blijken welke prijs u ontvangt en hoe snel u kunt verkopen.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november
Goud 30-11-2021

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell
Goud 23-11-2021

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud
Goud 18-11-2021

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud