Goud: 34,89 0.02%
Zilver: 431,21 0%

Grootste Vermogensbeheerder ziet goudprijs $200 stijgen in 2017

29 december 2016 in Goud

Grootste vermogensbeheerder ter wereld is optimistisch over goud in 2017. De goudprijs is dit jaar met 8,5% gestegen in Amerikaanse dollars en 12% in euro’s. De AEX behaalde ongeveer hetzelfde rendement in 2016 wanneer we het dividend meenemen. Beleggen in zilver deed het beter met een rendement van maar liefst 18,6%.

De grootste vermogensbeheerder UBS verlaagde een aantal maanden geleden het koersdoel voor goud met gemiddeld $50 per troy ounce. Na de renteverhoging door de FED, ruim twee weken geleden, heeft UBS haar koersdoel voor goud in 2017 weer met $50 verhoogd. De grootste vermogensbeheerder gaat nu uit van een gemiddelde goudprijs van $1350 in 2017.

Volgens de analist van UBS kan goud op korte termijn kwetsbaar zijn. Maar op lange termijn is een belegging in goud attractief. Momenten van koerszwakte dienen dan ook als koopmoment gezien te worden volgens de analist van UBS. Volgens de grootste vermogensbeheerder lijkt het koersdoel van $1300 per troy ounce voor de komende 3 maanden ambitieus door de recente daling maar zal goud de komende maanden oplopen naar dit niveau.

Reële Rente versus de Goudprijs

Volgens UBS is de stand van de reële rente zeer belangrijk voor de ontwikkeling in de goudprijs. De reële rente wordt gevormd door de 10-jaarsrente op de staatsobligatie min de huidige inflatie. Wanneer de reële rente vlak blijft of zelfs daalt dan zal dat positief zijn voor de goudprijs, zeker in combinatie met macro-economische onzekerheid. Een dalende reële rente in combinatie met ruim monetair beleid is een positief scenario voor een belegging in goud.

UBS is niet de enige die de goudprijs in 2017 ziet stijgen. Ook Credit Suisse, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, ziet de goudprijs in 2017 stijgen naar gemiddeld niveau van $1338 per troy ounce. De voornaamste redenen van de voorziene stijging is de toename van protectionisme, volatiliteit in valuta’s door geopolitieke ontwikkelingen en een sterkere vraag naar goud vanuit Azië.

Lees het artikel hier: Goud gaat 20% stijgen in 2017 volgens een van de grootste vermogensbeheerders

Precies een jaar geleden, toen de FED net als in 2016 de rente verhoogde, bereikte de goudprijs het laagste punt. In de maanden erna steeg de goudprijs meet dan 20%. Of het jaar 2017 een soortgelijk beeld laat zien is de grote vraag. De goudprijs staat na de renteverhoging deze maand inmiddels 3% hoger.

Koop goud tegen 0,7% boven spotprijs.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in voor het laatste nieuws over Goud en Zilver.