AFM Vergunning
Goudprijs: 51,34 per gram 0.18%
Zilverprijs: 540,61 per kilo 0.0091%

Goudvoorraad Oekraine naar de FED

11 maart 2014 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Goudvoorraad Oekraine. Volgens William Kaye, Founding Partner en Vice Chairman van de The Pacific Group, is de totale goudvoorraad van de Oekraïne gisteren naar overgebracht naar Verenigde Staten. Het goud zou via Boryspil Airport in Kiev naar New York gevlogen zijn. Het zou gaan om in totaal 33 ton goud wat neerkomt op een waarde van zo’n $1,5 tot $2 miljard.

De Verenigde Staten zou volgens Kaye een bankier hebben geïnstalleerd in Oekraïne die het Westen dient. De bankier heeft een achtergrond als centrale bankier. De verscheping van het goud van de Oekraïne naar de Verenigde Staten zou zijn eerste noemenswaardige beslissing zijn geweest. Kaye geeft aan dat het goud als een soort van aanbetaling is op het geld dat de VS in Oekraïne heeft gestopt.

33 ton Goud

Het feit dat er in een keer 33 ton goud is verscheept naar de Verenigde Staten in een dag spreekt boekdelen. De Bundesbank heeft aangegeven haar goud terug te willen halen onder andere vanuit New York. Het gaat om 300 ton goud wat de VS moet leveren. Duitsland moet 7 jaar wachten voordat dit goud wordt geleverd vanuit New York. De operatie is vorig jaar gestart en in dat jaar werd er maar 5 ton goud geleverd door de Verenigde Staten. Logistieke kwesties zouden hieraan ten grondslag liggen. Nu blijkt dat in 1 dag 33 ton goud kan worden verscheept en het schijnt dat dit met 1 vliegtuig is uitgevoerd. Voor het artikel over de goudrepatriatie van de Bundesbank klik hier.

Volgens Kaye kan is de kans zeer groot dat Oekraïne kan fluiten naar het goud.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken