AFM Vergunning
Goudprijs: 51,31 per gram 0.14%
Zilverprijs: 540,13 per kilo 0.0086%

Goudsmokkel: Stewardess gepakt met 13 kilo goud

14 april 2014 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Goudsmokkel op vliegveld in India. Een stewardess van Emirates is gepakt toen ze 13 kilo goud probeerde te smokkelen via de luchthaven van Hyderabad naar India. Het goud heeft ongeveer een waarde van $550.000. De stewardess had het goud verborgen in haar handbagage. Ze werd gearresteerd door de douane op RGI Airport.

Importheffing op Goud in India

Sinds India de importheffing op goud afgelopen jaar meerdere malen heeft verhoogd om het tekort op de betalingsbalans te repareren. Sindsdien is de goudsmokkel sterk toegenomen. De World Gold Council heeft eerder in een rapport aangegeven dat er in 2013 ongeveer 200 ton goud India is binnen gesmokkeld. Dat is ongeveer 25% van de officiële invoer van goud. India heeft naast heffingen op goud ook extra heffingen op de import van zilver opgelegd.

Mogelijke herziening importheffing goud

De gouverneur van de Reserve Bank of India heeft enkele weken geleden al te kennen gegeven om de importheffing te herzien. Het tekort op de betalingsbalans is afgenomen en geeft dus ruimte om de maatregelen weer terug te schroeven. Gezien de hoeveelheid goud dat het land wordt binnen gesmokkeld is de kans groot dat de heffingen weer afgebouwd gaan worden. De vraag naar goud in India blijft sterk. Indiërs sparen net als Chinezen in goud en gebruiken de valuta met name voor het doen van betalingen. Na olie is goud de meest geïmporteerde grondstof in India.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken