AFM Vergunning
Goudprijs: 52,53 per gram -0.76%
Zilverprijs: 703,23 per kilo -0.0459%

Goudreserves van Servië stijgen met 9 ton

18 november 2019 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Goudreserves van Servië zijn in oktober met 9 ton toegenomen. De centrale bank van Servië kocht in het verleden vaker goud op maar niet eerder werd er een dergelijke hoeveelheid aangeschaft. De aankoop van 9 ton goud is dus 9.000 kilogram en heeft een waarde van bijna €400 miljoen.

De totale goudreserves van het land bestaan na de laatste aankoop uit 30,4 ton goud. Van de totale reserves is nu voor 10% door goud gedekt. De centrale bank van Servië maakte verder bekend dat er op korte termijn geen goud gekocht zal gaan worden.

Steeds meer centrale banken zijn actief als kopers in de goudmarkt. China, Rusland en Kazachstan kopen de laatste jaren bijna maandelijks goud op. Polen en Turkije hebben dit jaar een flinke aankoop gedaan. Centrale banken kochten in 2018 een recordhoeveelheid aan goud. Een beeld dat we sinds 1971 niet meer hebben gezien.

De centrale bank van Turkije kocht in het derde kwartaal van dit jaar het meeste goud op onder de centrale banken. In totaal kocht Turkije 71,4 ton goud. In augustus werd de grootste aankoop ooit gedaan van 41,8 ton. De totale goudreserves van Turkije zijn na het derde kwartaal 2019 gestegen naar 385 ton.

Goud steeg meer dan 10% in de meest verhandelde valuta’s

De goudprijs is hard gestegen dit jaar. In de negen meest verhandelde valuta’s is de goudprijs tussen de 11% en de 20% gestegen. Goud steeg het hardst in euro’s. Inmiddels noteert een belegging in goud 20,3% hoger. In de Canadese dollar steeg de goudprijs slechts 10,3%. In Amerikaanse dollars staat goud op een plus van 14,8%.

Het beschermen van vermogen wordt voor steeds meer mensen een dagtaak. Centrale banken zoals de FED en de ECB hebben als doel een inflatie van 2% per jaar. Te veel schulden kun je op 2 manieren oplossen: of failliet gaan of een langere tijd een relatief hoge inflatie waardoor de schuld relatief kleiner wordt.

Deze laatste keuze is het traject waar we middenin zitten. Wanneer centrale banken een 2% tot 4% inflatie per jaar kunnen realiseren dan is de schuld in 10 jaar tijd ongeveer gehalveerd. Tegelijkertijd betekent dat dat vermogens ook gehalveerd worden. Tenzij deze zijn belegd in assets die waarde behouden.

Goud kopen met een account van Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff:

  • Goud koopt vanaf 10 gram?
  • De premie slechts 0,7% boven spotprijs is?
  • U beveiligde en verzekerde opslag tegen dagwaarde krijgt vanaf €60 per jaar?
  • Terugkoopgarantie heeft tegen de beste prijs in de markt?

Zilver kopen met een account van Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff:

  • Zilver koopt vanaf 1 kg?
  • Zonder btw?
  • De premie slechts 4% boven spotprijs is (waneer u zilveren munten koopt is het minimaal 20%)?
  • U beveiligde en verzekerde opslag tegen dagwaarde krijgt vanaf €60 per jaar?
  • Terugkoopgarantie heeft tegen de beste prijs in de markt?

Goudbaren kopen

 

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken