AFM Vergunning
Goudprijs: 48,76 per gram -0%
Zilverprijs: 443,26 per kilo 0.0012%

Goudreserves van Rusland naar 2243

21 oktober 2019 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

De goudreserves van Rusland zijn in september gestegen naar 2243 ton. De centrale bank van Rusland cumuleert zeer constant goud. Elk jaar koopt Rusland iets meer dan 200 ton goud. Inmiddels is het verschil met Frankrijk 192 ton. De Fransen hebben een goudvoorraad van 2435 ton.

In de eerste 9 maanden van dit jaar kocht Rusland meer dan 130 ton goud. De goudaankoop in september bestond uit 12,4 ton. Rusland loopt achter op het schema van 2018. Wellicht dat de Russische centrale bank in de komende 3 maanden dit verschil kan compenseren.

Een grotere goudvoorraad kan de economie van Rusland en de Russische roebel een beter fundament geven. De strategie van het devalueren van de munt om de economie te stimuleren en een relatief grote goudreserve brengt het fundament van het land weer in evenwicht. Steeds meer landen passen het toe, Amerika voorop.

Goudreserves Duitsland stijgen voor het eerst sinds 1998

Rusland is niet het enige land dat goud koopt. Duitsland heeft in september volgens Bloomberg weer een goudaankoop gedaan. De laatste aankoop was 21 jaar geleden. Het was geen grote aankoop. In totaal kocht de Bundesbank net geen 3 ton. De totale goudreserves van Duitsland staan nu op 3483 ton waarmee het land na Amerika het meeste goud in bezit heeft.

Ook Turkije heeft in september goud toegevoegd aan de goudvoorraad. De Turkse centrale bank kocht iets meer dan 17 ton. Kazachstan kocht 12 ton goud op in september maar verkocht in augustus nog dezelfde hoeveelheid. De centrale bank van Belarus kocht tevens goud in september waardoor de goudreserves van het land op een nieuw record uit zijn gekomen.

Naar verwachting zullen centrale banken dit jaar rond de 650 ton goud toevoegen aan hun goudvoorraad. In 2018 werd de grootste hoeveelheid goud sinds 1971 gekocht door centrale banken. De totale aankoop kwam toen uit op 651 ton.

De goudprijs staat momenteel op €42.930 per kg. Zilver noteert €509 per kg.

Goud kopen met een account van Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff:

  • Goud koopt vanaf 10 gram?
  • De premie slechts 0,7% boven spotprijs is?
  • U beveiligde en verzekerde opslag tegen dagwaarde krijgt vanaf €60 per jaar?
  • Terugkoopgarantie heeft tegen de beste prijs in de markt?

Op nu een account

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken