AFM Vergunning
Goudprijs: 51,26 per gram 0.1%
Zilverprijs: 540,16 per kilo 0.0086%

Goudreserves van Rusland in juli verder omhoog

21 augustus 2018 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

De goudreserves van Rusland zijn in juli verder toegenomen. In juni kocht de centrale bank van Rusland nog 15,5 ton op. De aankopen in juli liggen ruim 60% hoger. Sinds juni 2015 heeft de Russische centrale bank 687 ton goud opgekocht. In de eerste 7 maanden van 2018 heeft Rusland haar goudreserves met 120 ton uitgebreid.

De goudreserves van Rusland zijn in die periode met 6,5% toegenomen. De president van de centrale bank van Rusland gaf recent aan dat “Gold is one of the most effective investment assets in the long run”. De sancties die de VS en Europa Rusland heeft opgelegd hebben de Russische roebel onder druk gezet.

De roebel heeft in 2018 zo’n 17% van haar waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De goudaankopen door de centrale bank van Rusland moeten de munt ondersteunen. Deze monetaire ondersteuning is de belangrijkste reden dat Rusland een van de grootste goudkopers onder de centrale banken is.

Tegelijkertijd is de centrale bank van Rusland de reserves die worden gehouden in Amerikaanse staatsobligaties hard aan het afbouwen. De positie in Amerikaanse staatsobligaties is in 2018 gedaald van $100 naar het huidige niveau van $15 miljard.

Goudreserves Rusland in juli 2018 met 1,2% gestegen naar 1969 ton

De goudreserves van Rusland staan inmiddels op 1969 ton. Door de laatste aankoop stegen de goudreserves met iets meer dan 1,2%. De goudvoorraad van Rusland is goed voor een positie nummer 5 van landen met de grootste goudreserves. De Russen lopen hard in op Frankrijk die op nummer 4 staat.

De goudreserves van Frankrijk bestaan uit 2435 ton goud. Met een verschil van 466 ton zal Rusland in ongeveer 2 jaar tijd een even grote goudvoorraad als Frankrijk kunnen hebben. Rusland heeft in geheel 2017 223 ton goud gekocht. Deze hoeveelheid is een nieuw jaarrecord.

Goudreserves van Rusland in juli versus andere landen

Goudreserves van Rusland in juli

Amerika heeft de grootste goudreserves gevolgd door Duitsland. Duitsland heeft in totaal 3376 ton aan goud liggen. Wanneer Europa al het goud van de centrale banken zou combineren dan heeft Europa een goudvoorraad van rond de 10.000 ton. De goudprijs is dit jaar in Russische roebels met ruim 8% gestegen.

Naar verwachting zal de centrale bank van Rusland in dit tempo goud blijven kopen de komende maanden.

Mocht u nog geen account hebben geopend open dan hieronder een account en koop goudbaren vanaf 10 gram voor slechts €335 per stuk. Omgerekend is dat €1042 per oz.

Open Account

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken