010 - 254 0080
Goudprijs: 39,66 per gram 0.13%
Zilverprijs: 439,85 per kilo 0.0007%

Goudreserves van Kazachstan naar 331 ton

09 oktober 2018 geplaatst in Goud

Goudreserves van Kazachstan zijn in augustus met bijna 5 ton toegenomen. De centrale bank van Kazachstan voegde de afgelopen 6 jaar goud toe aan haar reserves. Goud dient voor veel landen als anker in het monetaire systeem, ondanks dat er geen officiële koppeling is van goud aan een valuta.

Kazachstan staat momenteel nummer 14 van de lijst van landen met de grootste goudreserves. De landen met de grootste economieën bezitten tevens de grootste goudreserves. Amerika op nummer 1 en Duitsland staat op nummer 2. Meer dan 70% van de totale reserves zijn in goud geïnvesteerd.

Kazachstan in de laatste jaren flink aan het klimmen in de lijst.  In 2016 kocht Kazachstan 36 ton goud op. In 2017 kwamen de aankopen uit op 40 ton, 11% meer dan in 2016. Wanneer de centrale bank dit tempo in de rest van het jaar voortzet dan zou de totale aankoop in 2018 op 43 ton uitkomen.

In de eerste 8 maanden van dit jaar heeft Kazachstan 29 ton goud gekocht. De aankoop vertegenwoordigd een waarde van zo’n €965 miljoen. De goudvoorraad van Kazachstan bestond ruim twee jaar geleden nog uit 198 ton. In juni voegde Kazachstan net geen 3 ton toe en in juli kwam er 5 ton goud bij.

Goudreserves van Kazachstan stuk kleiner dan goudreserves Portugal

De jaarlijkse goudmijnproductie van Kazachstan levert ongeveer 70 ton op. De centrale bank koop elk jaar meer dan de helft op. China is het land met de grootste goudproductie ter wereld. Op nummer 2 en 3 staan respectievelijk Australië en Rusland.

Sinds juli van 2018 zijn de goudreserves van Kazachstan groter dan die van Saoedi Arabië. Na de laatste aankoop van de centrale bank van Kazachstan bestaat 42% van de reserves van Kazachstan uit goud.

Goudreserves Kazachstan

Het verschil met Portugal is sinds augustus zo’n 51 ton goud. Wanneer de centrale bank bank van Kazachstan deze lijn van goud kopen voortzet, dan zal Kazachstan over een jaar een gelijke goudvoorraad hebben als Portugal.

Goudbaren kopen

Wanneer u goud wilt kopen open dan een account bij Doijer & Kalff. Wij bestaan sinds 1825 en bieden via ons account goudbaren aan vanaf 10 gram voor slechts 0,7% boven spotprijs en hebben daarmee de scherpste prijzen in de markt.

De goudbaren worden apart op uw naam opgeslagen in de kluis in Hilversum. Alle posities van onze accounthouders zijn volledig verzekerd en beveiligd. Een goudbaar van 100 gram kost momenteel slechts €3351,-.

Open hier een account en check ook eens de SALE waarin we bijna wekelijks goudbaren aanbieden tegen spotprijs!

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.