AFM Vergunning
Goudprijs: 48,95 per gram -0.07%
Zilverprijs: 682,08 per kilo -0.0013%

Goudreserves van China stijgen verder in januari

16 februari 2019 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

De goudreserves van China zijn in januari verder toegenomen. De centrale bank van China kocht in december 10 ton goud, nadat er 2 jaar geleden voor het laatst goud werd toegevoegd aan de goudvoorraad. De goudreserves van China eindigden in december van 2018 op 1852 ton.

In 2018 kochten centrale banken een recordhoeveelheid goud. Het aantal tonnen dat aan de goudvoorraad werd toegevoegd was ongezien sinds bijna 50 jaar. Rusland was de meest dominante speler onder centrale banken. Rusland is nummer 5 op de lijst van landen met de grootste goudvoorraad.

Amerika heeft het meeste goud ter wereld onder centrale banken. Op nummer twee staat Duitsland. China staat op nummer 6. De landen met de sterkste economie hebben de grootste goudvoorraad. Landen als Rusland en China klimmen hard op de lijst van landen met de grootste goudreserves.

Goudreserves China naar 1864 ton

In januari van 2019 kocht de centrale bank van China bijna 12 ton goud op. De hoeveelheid van 12 ton heeft een waarde van ongeveer €450 miljoen. De totale goudvoorraad van China bestaat inmiddels uit 1864 ton en heeft een waarde van zo’n €70 miljard. Rusland had eind december een goudvoorraad van 2112 ton goud.

Frankrijk staat op nummer 4 qua goudvoorraad. De Franse centrale bank heeft de laatste jaren geen goud gekocht en dreigt te worden ingehaald door Rusland en China. Italie heeft een fractie meer goud dan Frankrijk. Ook Italie heeft de laatste jaren geen wijziging in de positie in goud gehad.

De centrale bank van China kocht 104 ton goud in 2015, in 2016 werd er 60 ton aan de goudreserves toegevoegd, in 2017 kocht China geen goud en in 2018 bestonden de aankopen uit 10 ton.

Overzicht groei in de goudreserves van China:

Goudreserves van China stijgen

Goud Kopen bij Doijer & Kalff

Doijer & Kalff heeft een uniek account waarmee u goudbaren koopt tegen de laagste prijzen in de markt (0,7% boven de goudprijs), in combinatie met beveiligde en verzekerde opslag in Nederland. Onze gegarandeerde terugkoopprijs ligt 1% onder goudprijs. Veiliger kan niet en betere voorwaarden zijn er niet.

Opslag in Nederland, waarbij het zilver btw-vrij is. Goudbaren zijn er al vanaf 10 gram. De zilverbaren zijn verkrijgbaar in 1 kg.  Open een account en profiteer van ons netwerk in de markt.

” Gold is money, everything else is credit” 

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken