AFM Vergunning
Goudprijs: 49,92 per gram -0.17%
Zilverprijs: 501,97 per kilo 0.0017%

Goudreserves van China na 2 jaar weer in de lift

07 januari 2019 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

De goudreserves van China zijn in december van 2018 toegenomen. De Chinese centrale bank kocht 2 jaar geleden voor het laatst goud. Uit de meest recente cijfers blijkt dat China weer goud heeft ingeslagen.

De goudvoorraad van de Chinese centrale bank is in 2016 met 60 ton gegroeid. De centrale bank van China kocht elke maand van 2016 goud op behalve in november en december. In 2017 werd er geen goud gekocht.

China stond lange tijd op positie nummer 5 van landen met de grootste goudreserves. Rusland kocht alleen in een veel hoger tempo goud dan China. De centrale bank van Rusland kocht de laatste jaren meer dan 200 ton goud per jaar op. Hierdoor passeerde Rusland China en zakte China naar de zesde plaats.

Goudreserves China naar 1852,5 ton

De centrale bank van China kocht in december 10 ton goud op waardoor de goudreserves nu uit 1852,5 ton bestaan. De laatste aankoop heeft een waarde van zo’n €361 miljoen. De goudvoorraad van Rusland bevat inmiddels 2103 ton goud. De centrale bank van China heeft in het verleden nauwelijks updates gerapporteerd in hun goudreserves.

Goudreserves van China

In juli van 2015 kwam de centrale bank met een update na een stilte die een periode van 6 jaar in beslag nam. De goudvoorraad bleek toen met 57% te zijn toegenomen. Sinds dat moment rapporteert China op dezelfde wijze de mutaties in haar goudreserves als westerse landen.

De Chinese bevolking is veel actiever in het kopen van goud dan de centrale bank van het land. Samen met de bevolking van India kopen zij zo’n twee derde van de jaarlijkse goudproductie op. Goud kopen is een populaire wijze van het vergaren van vermogen en vermogensbehoud.

Goud Kopen bij Doijer & Kalff

Doijer & Kalff biedt u goudbaren aan vanaf 10 gram voor slechts €367. Wij hebben goudbaren van 10, 50, 100, 250, 500 en 1000 gram. Op verzoek leveren we tevens de goudbaren van 12,5 kg.

De baren slaan wij voor u op in een van de best beveiligde kluizen van Nederland. Apart op uw naam vanaf €60 per jaar. Goudbaren kopen tegen de beste prijs! Open een account en profiteer van ons netwerk in de markt.

Zilverbaren worden zonder BTW aangeboden vanaf 1 kg. De baren worden opgeslagen in het douane-entrepot in Hilversum. Op deze wijze koopt u zeer voordelig zilver. Klik hier voor onze zilverbaren.

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken