AFM Vergunning
Goudprijs: 48,03 per gram 0.09%
Zilverprijs: 700,50 per kilo 0.0036%

Goudreserves Rusland naar 2208 ton

25 juli 2019 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

De goudreserves van Rusland zijn in juni van 2019 met 18,7 ton gestegen. In de eerste 6 maanden van dit jaar kocht de centrale bank van Rusland 99 ton goud op. De hoeveelheid van 99 ton komt neer op bijna 8000 goudbaren van 12,5 kg en is goed voor ruim 4 miljard euro.

De goudreserves van Rusland zijn inmiddels voor 27% gelijkwaardig aan de goudreserves van Amerika terwijl de economie van Rusland nog geen 8% van die van Amerika is. Rusland is nummer 5 op de lijst van landen met de grootste goudreserves. De centrale bank van Rusland is de laatste jaren de grootste koper van goud onder centrale banken.

Goud is strategisch een belangrijke asset voor centrale banken. De landen met de grootste economie bezitten het meeste goud. Amerika en Duitsland hebben de grootste goudreserves ter wereld. Daarnaast nemen de goudreserves toe van landen waarvan de economie het hardst groeit.

De Chinese economie is inmiddels de twee na grootste ter wereld en de goudvoorraad is goed voor een zesde plaats. Een aantal jaar geleden waren de goudreserves van China niet noemenswaardig. Polen kocht in de eerste 6 maanden van dit jaar 99 ton goud op. Ook voor Polen is goud een strategische asset.

Over de eerste 6 maanden van 2019 kwam de aangekochte hoeveelheid gelijk uit op die van de Russen. Een belangrijke reden, volgens de centrale bank van Polen, is dat de reserves voor 10,5% uit goud bestonden terwijl het gemiddelde in Europa 20% is. Door de laatste aankoop is het percentage in lijn met andere Europese landen.

Goudprijs is in 2019 met 13,6% gestegen

De goudprijs is tot nu toe in 2019, gemeten in euro’s, met 13,6% gestegen. Per kg goud komt de stijging neer op net geen €5000. Goud steeg daarmee naar het hoogste niveau in 6,5 jaar tijd. Nu zowel de ECB als de FED hun plannen qua “goed vaderschap” over hun valuta volledig hebben laten varen dalen de rentes hard en stijgt goudprijs.

Steeds meer staatsobligaties hebben een negatieve rente en de spaarrente daalt langzaam verder richting nul. De reële rente (rente minus inflatie) is negatief waardoor er koopkrachtverlies optreedt. Zorgwekkend voor spaarders, beleggers, pensionata’s en andere mensen die jaren hard voor hun geld hebben gewerkt en nu benadeeld worden door de ECB.

Goud Kopen bij Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff de laagste opslagkosten heeft in de markt? Verzekerd, beveiligd en apart op naam opgeslagen in Nederland.

Doijer & Kalff biedt goudbaren aan vanaf 10 gram. Wij hebben goudbaren van 10, 50, 100, 250, 500 en 1000 gram.

Vanaf €60 per jaar. Goudbaren kopen tegen de beste prijs! Open een account en profiteer van ons netwerk in de markt.

Zilverbaren worden zonder BTW aangeboden vanaf 1 kg. De baren worden opgeslagen in het douane-entrepot in Hilversum. Op deze wijze koopt u zeer voordelig zilver. Bekijk de mogelijkheden voor zilver kopen.

Verder hebben we bijna wekelijks een SALE waarin onze accounthouder goud en zilver tegen spotprijs kunnen kopen. Onze accounthouder ontvangen automatisch een mail als er voorraad in de SALE is. Dus open hier kosteloos een account.

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken