010 - 254 0080
Goudprijs: 35,12 per gram -0.12%
Zilverprijs: 409,47 per kilo -0.0022%

Goudreserves Rusland naar 1800 ton

22 november 2017 geplaatst in Goud

Goudreserves Rusland zijn sinds juni van 2015 met maar liefst 521 ton goud toegenomen. De centrale bank van Rusland is de grootste koper van goud onder de centrale banken. De goudreserves van Rusland nemen al 11 jaar aaneengesloten toe. Het land staat samen met China en Australie in de top 3 van landen die het meeste goud produceren.

In september van dit jaar kocht de Russische centrale bank een grote hoeveelheid goud op. De aankoop in september kwam uit op ruim 34 ton. In oktober kochten de Russen 21,8 ton ofwel 700.000 troy ounce goud op. Vergeleken met oktober van 2016 daalde aankoop met 45%. Niet verrassend aangezien de aankoop in oktober van 2016 de grootste maandelijkse aankoop was sinds sinds 1998.

De centrale bank van Rusland heeft duidelijk aangegeven dat de aankopen van goud een goed evenwicht brengen in de reserves van het land. De president van de centrale bank van Rusland gaf recent aan dat “Gold is one of the most effective investment assets in the long run”. Goud heeft sinds 2002 een rendement van 11,2% gemiddeld per jaar in Amerikaanse dollars opgeleverd. De centrale bank bank van Rusland kocht maar liefst 1250 ton goud in de laatste 10 jaar.

Goudreserves Rusland naar 1800 ton

De centrale bank van Rusland heeft de Russische roebel redelijk weten te stutten door de goudreserves flink uit te breiden. Er is momenteel nergens in de wereld sprake van een directe koppeling van goud aan de munt van het land. Maar indirect is er wel sprake van een koppeling. De landen met de grootste goudreserves hebben tevens een relatief grote economie. Rusland heeft 18% van haar reserves in goud zitten.

Rusland staat met China en Australië in de top 3 van landen met de hoogste goudproductie. De Russen kunnen de goudreserves relatief gemakkelijk uitbreiden door de nationale goudproductie op te kopen. China en Rusland rekenen steeds meer handel met elkaar af in goud, de zogenaamde gold-backed standard of trade. Goud vervult daarmee de directe functie van geld.

Groei Goudreserves Rusland

Goudreserves Rusland

Rusland heeft in de eerste tien maanden van 2017 186 ton goud opgekocht. Het recordjaar was 2015 met 208 ton. De aankoop van oktober heeft een waarde van bijna €770 miljoen. De Russen hebben inmiddels 1800 ton goud en die positie is goed voor positie nummer 6  van landen met de grootste goudvoorraad., In de eerste 10 maanden van 2016 kochten de Russen 166 ton goud op. Rusland is door de aankoop in oktober weer een flinke stap dichter bij China gekomen qua goudreserves.

De goudreserves van China zijn momenteel goed voor 1842 ton. Rusland zou naar schatting in begin 2018 grotere goudreserves hebben dan China. China is na Amerika, Duitsland, Italië en Frankrijk de nummer 5 op de lijst van landen met de grootste goudreserves.

Goud Kopen met een account bij Doijer & Kalff

Doijer & Kalff verkoopt goud vanaf 10 gram tegen 0,7% boven de spotprijs. Uw goudbaren worden opgeslagen in uw kluisje in de kluis in Hilversum. De terugkoopprijs is 99% van de spotprijs. Open nu kosteloos een account

Bijna elke week is er een SALE waarin goud en zilver tegen spotprijs wordt aangeboden (alleen wanneer er voorraad is)

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.