Goudreserves Rusland in september 2021 verder omhoog

Gepubliceerd op 21 okt 2021

De goudreserves van Rusland zijn in september verder toegenomen. De centrale bank van Rusland deed een relatief kleine aankoop.

In juli kochten de Russen 3,1 ton goud op en in september groeide de goudvoorraad ook met 3,1 ton. De aankoop heeft een waarde van 152 miljoen euro.

De totale reserves bestaan inmiddels voor 21% uit goud. De goudreserves zijn gestegen naar een totaal van 2298 ton. Rusland blijft op de vijfde plaats staan met deze hoeveelheid.

Op nummer 1 staat Amerika gevolgd door Duitsland. Italië, het land dat de grootste onhoudbare staatsschuld in Europa heeft, bezit na Duitsland de grootste goudreserves. Frankrijk staat op nummer vier met 2435 ton.

China staat op plaats 6 en is de laatste jaren een van de hardste stijgers op de lijst van landen van met de grootste goudreserves.

In augustus kochten centrale banken 28,4 ton goud

De aankopen van alle centrale banken kwam in augustus uit op ruim 28 ton. Net als voorgaande maanden zijn de goudreserves van centrale banken flink gestegen.

In het tweede kwartaal van dit jaar groeide de goudreserves van Thailand het hardst met 90 ton. De centrale bank van Brazilië voegde 53 ton aan haar reserves toe en was daarmee nummer 2.

De hardste stijger in het eerste kwartaal was Japan. De centrale bank van Japan kocht in het eerste kwartaal 80 ton goud op. Nummer twee was Hongarije met een stijging van 62 ton.

Meer cijfers over september worden deze maand gerapporteerd. Zodra er weer nieuws is kunt u het hier volgen.

Hoe kunt u het beste goud kopen? 

Ons account werkt zeer gemakkelijk en de prijzen zijn de beste in de markt. Beveiligde opslag is er al vanaf €60 per jaar. Hiervoor kunt u €10.000 aan goud opslaan. Koopt u voor €20.000 aan goud dan betaalt u €120 per jaar (inclusief 21% BTW).

Het goud wordt onder uw naam opgeslagen in de kluis. Beveiligd en volledig verzekerd. Daarnaast hebt u terugkoopgarantie op basis van 99% van de goudprijs. Dus mocht u willen verkopen dan kan dat snel en tegen een gegarandeerde prijs.

Dit is een aspect wat veel beleggers die goud kopen onderschatten en de nadelen pas ondervinden wanneer zij willen verkopen. Dan is het maar de vraag welke prijs u in de toekomst ontvangt en hoe snel u kunt verkopen.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november
Goud 30-11-2021

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell
Goud 23-11-2021

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud
Goud 18-11-2021

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud