Goudreserves Rusland in september 2021 verder omhoog

Gepubliceerd op 21 okt 2021
door Reinoud Bogert

De goudreserves van Rusland zijn in september verder toegenomen. De centrale bank van Rusland deed een relatief kleine aankoop.

In juli kochten de Russen 3,1 ton goud op en in september groeide de goudvoorraad ook met 3,1 ton. De aankoop heeft een waarde van 152 miljoen euro.

De totale reserves bestaan inmiddels voor 21% uit goud. De goudreserves zijn gestegen naar een totaal van 2298 ton. Rusland blijft op de vijfde plaats staan met deze hoeveelheid.

Op nummer 1 staat Amerika gevolgd door Duitsland. Italië, het land dat de grootste onhoudbare staatsschuld in Europa heeft, bezit na Duitsland de grootste goudreserves. Frankrijk staat op nummer vier met 2435 ton.

China staat op plaats 6 en is de laatste jaren een van de hardste stijgers op de lijst van landen van met de grootste goudreserves.

In augustus kochten centrale banken 28,4 ton goud

De aankopen van alle centrale banken kwam in augustus uit op ruim 28 ton. Net als voorgaande maanden zijn de goudreserves van centrale banken flink gestegen.

In het tweede kwartaal van dit jaar groeide de goudreserves van Thailand het hardst met 90 ton. De centrale bank van Brazilië voegde 53 ton aan haar reserves toe en was daarmee nummer 2.

De hardste stijger in het eerste kwartaal was Japan. De centrale bank van Japan kocht in het eerste kwartaal 80 ton goud op. Nummer twee was Hongarije met een stijging van 62 ton.

Meer cijfers over september worden deze maand gerapporteerd. Zodra er weer nieuws is kunt u het hier volgen.

Hoe kunt u het beste goud kopen? 

Bij het kopen van goud is veiligheid een van de belangrijkste aspecten. Met een account van Doijer & Kalff koopt u op de meest veilige wijze goudbaren.

Onze goudbaren zijn scherp in prijs. De baren worden onder uw naam opgeslagen. Beveiligd en verzekerd. In het dashboard van uw account hebt u alle facturen, jaaropgaven, nummers en uw rendement op basis van onze terugkoopprijs. Transparant en duidelijk. Lees meer over beleggen in goud en zilver.

Reinoud Bogert

Partner

Reinoud is sinds 2016 als partner actief binnen Doijer & Kalff. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met beleggen waarvan 15 jaar specifiek in het beleggen in fysiek goud en zilver.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Open account Mijn D&K Klantenservice