AFM Vergunning
Goudprijs: 52,74 per gram -0.01%
Zilverprijs: 703,43 per kilo -0.0019%

Goudreserves Rusland in mei naar 2190 ton

26 juni 2019 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

De goudreserves van Rusland zijn in mei van dit jaar verder gestegen. Op maandbasis kochten de Russen een relatief kleine hoeveelheid goudbaren op. In de eerste 3 maanden van dit jaar kocht de centrale bank van Rusland 60 ton goud op.

De goudreserves van Rusland zijn inmiddels voor 26% gelijkwaardig aan de goudreserves van Amerika terwijl de economie van Rusland nog geen 8% van die van Amerika is. In april kocht de centrale bank van Rusland 15,5 ton goud op. In mei kwam de aankoop uit op 6,2 ton. Rusland is nummer 5 op de lijst van landen met de grootste goudreserves.

Inmiddels heeft de centrale bank van Rusland in de eerste 5 maanden 81 ton goud gekocht. Omgerekend zijn dit 6480 goudbaren van 12,5 kg op basis van een goudprijs van €40.000 per kg. Een goudbaar van 12,5 kg heeft momenteel een waarde van ongeveer 500.000 euro.

Goudprijs is in 2019 met 11% gestegen

De goudprijs is tot nu toe in 2019, gemeten in euro’s, met 11% gestegen. Per kg goud komt de stijging neer op net geen €4000. In Amerikaanse dollars steeg de goudprijs naar hoogste niveau in 6 jaar tijd. In euro werd tevens het hoogste punt in zes jaar tijd bereikt.

Nu de FED en de ECB hebben aangegeven hun beleid te willen wijzigen gezien de economische situatie, is goud hard gestegen. Deze wijzigingen resulteren onder andere in een lagere rente wat gunstig is voor een belegging in goud. De reële rente (rente minus inflatie) is negatief waardoor er koopkrachtverlies optreedt

Deze week verhoogde Standard Chartered het koersdoel voor goud met net geen 10% voor dit jaar. De Britse bank verwacht dat de goudprijs in het vierde kwartaal verder zal stijgen. Lees de update hier: goudprijs verwachting

Goud Kopen bij Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff de laagste opslagkosten heeft in de markt? Verzekerd, beveiligd en apart op naam opgeslagen in Nederland.

Doijer & Kalff biedt goudbaren aan vanaf 10 gram. Wij hebben goudbaren van 10, 50, 100, 250, 500 en 1000 gram.

Vanaf €60 per jaarGoudbaren kopen tegen de beste prijs! Open een account en profiteer van ons netwerk in de markt.

Zilverbaren worden zonder BTW aangeboden vanaf 1 kg. De baren worden opgeslagen in het douane-entrepot in Hilversum. Op deze wijze koopt u zeer voordelig zilver. Bekijk de mogelijkheden voor zilver kopen.

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken