Goudreserves Oostenrijk, controle in Londen

Gepubliceerd op 27 May 2014

Goudreserves Oostenrijk bevatten 280 ton aan goud. Het goud van Oostenrijk is voor 80% opgeslagen in het buitenland. In 1999 waren de goudreserves nog 400 ton. Het grootste deel van de goudreserves, 150 ton, is opgeslagen in Londen. De reden dat de Oostenrijkers een groot deel van het goud in het buiteland hebben opgeslagen is om de leasing van goud makkelijker te maken. Oostenrijk heeft niet bekend gemaakt hoeveel goud er is uitgeleend maar de afgelopen 10 jaar heeft het land zo’n €300 miljoen uit de lease-inkomsten ontvangen.

Controle Goudreserves Oostenrijk

Oostenrijk is van plan om de goudreserves die in het buitenland liggen opgeslagen te controleren. Het gaat om de controle van het goud dat is opgeslagen in Londen bij de Bank of England. Een delegatie auditors zullen naar Londen afreizen om de controle uit te voeren volgens het Oostenrijkse tijdschrift Trend. De maatregel is het gevolg van een toenemende publieke druk. Er is een stijgend ongeloof onder de Oostenrijkers over het bestaan van het goud.

De gouverneur van de Nationale Bank van Oostenrijk, Ewald Nowotny, gaf aan dat hij de vraag erkent. “Elke supermarkt is verplicht om de inventaris een keer per jaar te controleren. Het is de enige manier om de onredelijke beschuldigingen te ontkrachten” aldus Ewald Nowotny.

Naast Londen is er Oostenrijks goud opgeslagen in Zwitserland.

Vergelijkbare trend als  Duitse Goudreserves

De laatste jaren is er in Duitsland twijfel ontstaan over het bestaan en de kwaliteit van de Duitse monetaire goud dat is opgeslagen bij de New York Fed in New York en de Bank of England. De Bundesbank heeft recent besloten om een deel van het Duitse goud terug te halen. De FED gaf aan er maar liefst 7 jaar voor nodig te hebben om het goud in fysieke vorm naar Frankfurt te verschepen. Afgelopen jaar ontving Duitsland maar 7 ton goud terug uit New York waardoor de repatriëring ver achter op schema loopt. Daarnaast bleek dat Duitsland niet zijn originele goud terug kreeg. Het goud ging via Zwitserland waar het omgesloten werd en vervolgens naar Frankfurt werd verscheept. De reden dat er 7 jaar voor nodig zou zijn heeft te maken met het feit dat het logistiek niet haalbaar zou zijn. Dat is complete onzin aangezien de VS in een nacht 33 ton van het goud van Oekraïne overvloog naar New York.

In de markt wordt gespeculeerd dat New York en Londen veel goud hebben uit geleased en dat dit proces uit de hand gelopen is. Het goud zou meerdere malen geleased zijn waardoor het terug krijgen van het goud moeizaam is. Dat zou de werkelijke reden zijn waarom de FED 7 jaar nodig heeft om het Duitse goud uit te leveren.

Glen Beck maakte een reportage over de situatie:

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Inflatie stijgt naar 2,7% in september
10-10-2021

Inflatie stijgt naar 2,7% in september

Inflatie stijgt naar 2,7% in september

Goudreserves India in augustus verder omhoog
01-10-2021

Goudreserves India in augustus verder omhoog

Goudreserves India in augustus verder omhoog

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden
20-09-2021

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden