AFM Vergunning
Goudprijs: 48,81 per gram 0%
Zilverprijs: 669,83 per kilo 0%

Goudreserves Kazachstan naar 335 ton

05 november 2018 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Goudreserves van Kazachstan zijn in september gegroeid naar 335 ton. De centrale bank van Kazachstan voegde de afgelopen 6 jaar goud toe aan haar reserves. Goud dient voor veel landen als anker in het monetaire systeem, ondanks dat er geen officiële koppeling is van goud aan een valuta.

Kazachstan in de laatste jaren flink aan het klimmen op de lijst van landen met de grootste goudreserves.  In 2016 kocht Kazachstan 36 ton goud op. In 2017 kwamen de aankopen uit op 40 ton, 11% meer dan in 2016. Wanneer de centrale bank dit tempo in de rest van het jaar voortzet dan zou de totale aankoop in 2018 op 41 ton uitkomen.

In de eerste 9 maanden van dit jaar heeft Kazachstan 34 ton goud gekocht. De aankoop vertegenwoordigd een waarde van bijna €1,2 miljard. De goudvoorraad van Kazachstan bestond ruim twee jaar geleden nog uit 198 ton. In juni voegde Kazachstan net geen 3 ton toe en in juli en augustus kwam er 5 ton goud bij. De aankoop in september kwam uit op 4 ton.

Goudreserves Kazachstan goed voor nummer 14

De jaarlijkse goudmijnproductie van Kazachstan levert ongeveer 70 ton op. De centrale bank koop elk jaar meer dan de helft op. China is het land met de grootste goudproductie ter wereld. Op nummer 2 en 3 staan respectievelijk Australië en Rusland. Op nummer 4 staat Amerika.

Sinds juli van 2018 zijn de goudreserves van Kazachstan groter dan die van Saoedi Arabië. Na de laatste aankoop van de centrale bank van Kazachstan bestaat 42,5% van de reserves van Kazachstan uit goud. Op de lijst van landen met de grootste goudreserves staat Kazachstan op nummer 14.

In de top 10 van landen met de grootste goudreserves staan 4 Europese landen. Duitsland heeft de grootste goudvoorraad gevolgd door Italië, Frankrijk en Nederland. De goudreserves van Nederland bestaan uit 612 ton goud. Dit vertegenwoordigd een waarde van €21,2 miljard.

Hieronder een overzicht van de landen 8 tot en met 14 qua goudreserves

Goudreserves Kazachstan

Het verschil met Portugal is sinds september zo’n 47 ton goud. Wanneer de centrale bank bank van Kazachstan deze lijn van goud kopen voortzet, dan zal Kazachstan over een jaar een gelijke goudvoorraad hebben als Portugal. De laatste maanden hebben een bovengemiddeld aantal centrale banken goud opgekocht.

Wanneer u goud wilt kopen open dan een account bij Doijer & Kalff. Wij bestaan sinds 1825 en bieden via ons account goudbaren aan vanaf 10 gram voor slechts 0,7% boven spotprijs en hebben daarmee de scherpste prijzen in de markt.

De goudbaren worden apart op uw naam opgeslagen in de kluis in Hilversum. Alle posities van onze accounthouders zijn volledig verzekerd en beveiligd. Een goudbaar van 100 gram kost momenteel slechts €3487,-. Onze goudbaar van 10 gram is er al vanaf €349.

Open hier een account en check ook eens de SALE waarin we bijna wekelijks goudbaren aanbieden tegen spotprijs!

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken