Open voor orders

Goudreserves India in augustus verder omhoog

Gepubliceerd op 01 okt 2021
door Corné van Drogenbroek

De goudreserves van India zijn in augustus verder gestegen. In juli kocht de centrale bank van India 7 ton goud op. De aankoop in augustus was 13 ton.

In de eerste 8 maanden van 2021 heeft de centrale bank van India 47 ton goud toegevoegd aan de goudvoorraad. De goudreserves bestaan nu uit 724 ton. India staat daarmee op plaats negen van landen met de grootste goudreserves.

India had begin 2017 iets meer dan 557 ton goud. Tot 2018 waren er geen mutaties in de goudreserves. In januari van 2019 kwam hier verandering in en steeg de goudvoorraad van India naar 600 ton.

In 2020 kocht India 41 ton goud op. De goudreserves stegen in december van 2020 naar 676 ton.

Goudreserves India in 2021 richting de 750 ton

Naar verwachting zal de centrale bank van India de goudvoorraad verder uitbreiden. Wanneer de inkoop in dit tempo voorgezet wordt dan zal het totaal rond de 750 ton goud uitkomen.

De centrale bank van India houdt momenteel een kleine 10% % van de totale reserves aan in goud. Nederland staat qua goudreserves net achter India op plaats nummer 10.

Top 10 van landen met de grootste goudreserves:

Goudreserves India in augustus verder omhoog

De Nederlandse centrale bank bezit zo’n 612 ton goud. De laatste jaren is er geen mutatie in goudvoorraad geweest. Wel is er een aantal jaar geleden goud, dat in het buitenland lag opgeslagen, terug gehaald naar ons land.

In 2014 werd er zo’n 120 ton naar Amsterdam verhuisd. Inmiddels is DNB bezig met een nieuwe locatie voor het goud in Nederland en ligt het tijdelijk opgeslagen in Haarlem.

De goudstandaard is er officieel niet meer maar de centrale banken zien goud nog steeds als belangrijk anker in het monetaire systeem.

Beleggen in goud

Beleggen in goud is gemakkelijk met een account van Doijer & Kalff. Via het online account koopt u fysiek goud dat onder uw naam in de kluis wordt opgeslagen.

U beheert uw positie en bent juridisch de eigenaar van het goud. Dit is een belangrijke voorwaarde in onze dienstverlening.

In het dashboard van het account volgt u het rendement van uw belegging, Daarnaast staan hier de jaaropgaven. De verkoop kunt u in delen doen over alles in een keer. De opbrengst van de verkoop storten wij op uw bankrekening. U hoeft dus niet met goud over straat.

Corné van Drogenbroek

Partner

Corné is sinds 2010 verbonden aan Doijer & Kalff. Hij heeft een groot netwerk in de wereld van edelmetaal. Corné is met name betrokken bij de strategische kant van Doijer & Kalff.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Open account Mijn D&K Klantenservice