AFM Vergunning
Goudprijs: 52,75 per gram -0.01%
Zilverprijs: 703,84 per kilo -0.0015%

Gousreserves China, nu derde land qua goudreserves

16 januari 2014 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Goudreserves China 2014

Goudreserves China zijn veel besproken. China is gestegen naar de derde plaats qua goudreserves en heeft zowel Italië als Frankrijk achter zich gelaten. De laatste melding dateert uit 2009. Toen had China 1054 ton aan goud. De goudreserves van China zijn met 76% gestegen naar 2710 ton, ongeveer 87 miljoen ounces. De VS is koploper met 8133 ton gevolgd door Duitsland met 3391 ton aan goud. Italië staat inmiddels op een vierde plaats met 2451 ton en Frankrijk staat op positie vijf met 2435 ton. Nederland staat op nummer 10 en heeft officieel 612 ton goud. Ongeveer 90% van het Nederlandse goud ligt opgeslagen in het buitenland.

Goudreserves China volgens Jim Rickards

Er werd al veel gespeculeerd over de hoeveelheid goud dat China inmiddels zou bezitten. Een derde plaats is een behoorlijke stijging in relatief korte tijd. Volgens Jim Rickards, auteur van onder andere Currency Wars en The Death of Money, is het voor landen van belang om grote hoeveelheden goud te bezitten met het oog op een nieuw monetair systeem. Goud zal hierin een belangrijke rol gaan spelen volgens Rickards.

Jim Willie, uitgever van de Hatrick Letter en goed geïnformeerd via diverse bronnen in onder andere de goudsector, beweert dat China een enorme hoeveelheid goudreserves heeft. De hoeveelheid zou richting de 15.000 tot 20.000 ton gaan. Volgens Jim Willie bezit Rusland ook een dergelijke hoeveelheid. Doel is om uiteindelijk een koppeling van een munt g door een groep van landen.

China op weg naar de Top 3

Wanneer China dit tempo kan vasthouden zullen ze in 2015 Duitsland voorbij gaan en de tweede positie kunnen innemen. China importeert veel goud en de goudproductie blijft tevens binnen de landgrenzen. Daarnaast is het sinds 2006 toegestaan dat consumenten in China goud in bezit hebben. Dat was hiervoor verbonden. Momenteel moedigt China inwoners aan om goud juist te kopen. De aanmoedigingen vanuit de overheid worden gedaan door middel van tv commercials. China is de grootste goudproducent ter wereld en binnenkort ook de grootste afnemer van goud voor goud consumptie. Het goud dat in China wordt geproduceerd moet binnen de landgrenzen blijven.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken