AFM Vergunning
Goudprijs: 45,11 per gram 0.3%
Zilverprijs: 522,29 per kilo 0.0047%

Goudreserves China naar 1942 ton

17 september 2019 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

De goudreserves van China zijn in augustus met bijna 6 ton gestegen. Deze hoeveelheid vertegenwoordigt een aankoopbedrag van 262 miljoen euro. In de eerste 8 maanden van 2019 kocht de centrale bank van China 90 ton goud met een totale waarde van bijna 4 miljard euro.

China kocht gemiddeld iets meer dan 11 ton goud per maand op in 2019. Naar verwachting zal de goudvoorraad van China eind van dit jaar richting 2000 ton gaan. De Chinezen zullen daarmee op een 6 plaats blijven staan van landen met de grootste goudreserves ter wereld. Rusland staat op nummer 5 met 2208 ton goud. Frankrijk is nummer 4 en Italië nummer 3.

Goudreserves China zijn dit jaar 21% in waarde gestegen

De goudreserves van China zijn dit jaar met 21% in waarde gestegen. De goudprijs in de Chinese munt is sinds 2004 met 8,4% gemiddeld per jaar gestegen. Goud is in euro’s een stuk harder gestegen. De goudprijs gemeten in euro’s is in 2019 23,8% meer waard geworden. Goud is sinds 2004 in euro’s met 10,7% gemiddeld per jaar gestegen.

Beleggen in goud heeft de laatste jaren meer aandacht gekregen. Zeker nu er negatieve spaarrentes dreigen en de ECB de verandering in haar beleid duidelijk heeft gecommuniceerd aan de markt. De Europese Centrale Bank heeft vorige week de rente verlaagd met 10 basispunten naar -0,5 procent.

Een verdere verlaging van de rente wordt niet uitgesloten. Daarnaast heeft de ECB besloten om opnieuw obligaties te gaan opkopen. Vanaf november van dit jaar gaat de ECB weer 20 miljard aan obligaties opkopen. Er is overigens geen einddatum bekend gemaakt. Het opkoopprogramma wordt uitgevoerd “zolang het nodig is”.

Een ding is duidelijk: inflatie staat centraal. Want uiteindelijk is dat de enige manier om uit de schulden te komen….

Goud kopen met een account van Doijer & Kalff

Met een account van Doijer & Kalff kunt u goud kopen voor slechts 0,7% boven spotprijs? Goudbaren zijn er al vanaf 10 gram. Open hieronder een account en profiteer van de beste prijzen de markt, beveiligde en verzekerde opslag en volledige terugkoopgarantie!

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken