AFM Vergunning
Goudprijs: 48,81 per gram -0.05%
Zilverprijs: 666,81 per kilo -0.0009%

Goudreserves China naar 1936 ton

19 augustus 2019 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

De goudreserves van China zijn in juni en juli met 20 ton toegenomen. In de eerste zeven maanden van 2019 kocht de centrale bank van China 84 ton goud op met een waarde van 3,6 miljard euro. China koopt de laatste maanden gemiddeld iets meer dan 12 ton goud per maand op.

In mei kocht de Peoples Bank of China 16 ton op. De totale goudreserves van China zijn inmiddels goed voor 1936 ton. De Russen kopen met meeste goud op onder centrale banken. In de eerste 6 maanden kocht de centrale bank van Rusland 99 ton goud. Polen is dit jaar zeer actief in de goudmarkt. De Poolse centrale bank kocht tevens 99 ton goud in de eerste 6 maanden van het jaar.

Een belangrijke reden, volgens de centrale bank van Polen, is dat de reserves voor 10,5% uit goud bestonden terwijl het gemiddelde in Europa 20% is. Door de laatste aankopen is het percentage in lijn met andere landen in Europa. Naar verwachting zal Polen de komende maanden minder actief goud toevoegen aan de reserves.

Goudreserves China blijven achter bij die van Rusland

De goudreserves van China zijn 272 ton kleiner dan die van Rusland. Het is nog niet bekend hoeveel goud Rusland in juli heeft aangekocht. Naar verwachting zal dit rond de 10 tot 15 ton zijn. Beide landen zijn hard op weg om Frankrijk en Italië in te halen.

Centrale banken zijn de laatste jaren steeds actiever als koper in de goudmarkt. De handelsspanningen tussen China en de VS kunnen hier verder aan bijdragen. Ook toekomstige renteverlagingen, nieuwe opkoopprogramma’s en economische krimp zullen centrale eerder aan koopzijde kunnen drukken.

Stijging goudprijs in 2019

De goudprijs is dit jaar al ruim 23% gestegen. Momenteel staat de prijs voor een kilogram goud op €43.420. De zilverprijs is ruim 12% gestegen en noteert rond de €490 per kg.

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff goud koopt voor slechts 0,7% boven spotprijs? Goudbaren zijn er al vanaf 10 gram.

Open een account

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken