AFM Vergunning
Goudprijs: 48,81 per gram 0%
Zilverprijs: 669,83 per kilo 0%

Goudprijs weer boven de $1200 na woorden FED

25 augustus 2018 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

De goudprijs heeft gisteren geprofiteerd van het commentaar van de FED. De president van de FED, Jerome Powell, gaf aan geen reden te zien om af te wijken van het huidige monetaire beleid. De FED is sinds december 2015 bezig om de rente in kleine stapjes te verhogen.

Sinds dat moment heeft de FED de rente met 175 basispunten (1,75%) verhoogd. Een hogere rente resulteert tevens in een stijging van de rente voor de financiering van huizen, auto’s, leningen van bedrijven etc. Een harde stijging van de rente kan vervolgens de economie negatief beïnvloeden. Maar de economie ontwikkelt zich goed volgens Powell en de inflatie ligt rond de doelstelling van 2%.

President Trump gaf recent aan dat hij niet blij is met de renteverhogingen. In de VS is het hoogst ongebruikelijk dat de president zich negatief uitlaat over het beleid van de FED. De FED heeft in 2018 de rente twee maal verhoogd. De eerste keer was in maart en de tweede keer vond plaats in juni van dit jaar. De verwachting is dat de FED dit jaar de rente nog twee keer zal verhogen. De eerstvolgende verhoging wordt in september verwacht. In december kan dan de vierde renteverhoging plaatsvinden.

Na de woorden van Jerome Powell daalde de dollarindex (de dollar gemeten in de valuta’s van de 6 belangrijkste handelspartners van de VS) met 0,5%. De wisselkoers tussen de euro en de Amerikaanse dollar steeg met 0,7% in het voordeel van de euro.

De verzwakking van de Amerikaanse dollar had een positieve invloed op de goudprijs. De goudprijs is op 13 augustus 2018 onder de $1200 per troy ounce (oz) gezakt. Het niveau van $1200 is een belangrijk niveau voor beleggers in goud. Goud stond eind januari van 2017 voor het laatst onder de $1200.

Goudprijs stijgt $15 na daling Amerikaanse dollar

Na de woorden van Powell daalde de Amerikaanse dollar en steeg de goudprijs zo’n $15 per troy ounce. Door de stijging staat goud weer boven de $1200 op $1206 per oz. Ook in euro’s wist goud een flinke stijging te boeken. De goudprijs steeg ruim €300 per kilo naar het niveau van €33.350.

De wisselkoers tussen de Amerikaanse dollar en de Chinese yuan daalde met ruim 1,1% in het voordeel van de Chinese yuan. Een daling van de dollar ten opzichte van de Chinese yuan maakt goud goedkoper in China. Chinezen kopen bijna 35% van de jaarlijkse goudmijnproductie op. Wanneer goud goedkoper wordt in de Chinese yuan dan vertaalt zich dit in extra vraag naar goud.

Door de daling onder de $1200 steeg de vraag naar goud. De Telegraaf kopte “Particulieren slaan goedkoop goud in“. De accounthouders van Doijer & Kalff hebben in de periode dat de goudprijs onder de $1200 per troy ounce noteerde (nabij de €33.000 per kg) flink geprofiteerd van de lage prijzen. Ook omdat we een SALE hadden waarin zilver- en goudbaren tegen spotprijs werden verkocht.

Ratio Goud / Zilver terug boven de 81

De zilverprijs is de laatste maanden harder gedaald dan de goudprijs. De ratio tussen goud en zilver beweegt zich sinds 2015 tussen de 66 en de 82. In februari van 2016 noteerde de ratio net boven de 82. Ook in maart van 2018 kwam de ratio op dit niveau uit. Sinds deze maand staat de ratio weer rond de 81,5. De goud/zilver ratio geeft de verhouding tussen de goudprijs en de zilverprijs aan.

Een ratio van 81,5 betekent dat je met 81,5 troy ounce (oz) zilver 1 oz goud kan kopen. De huidige ratio wijst op een relatief lage zilverprijs ten opzichte van de goudprijs (ofwel zilver is ten opzichte van goud goedkoop historisch gezien). De zilverprijs staat momenteel op $14,77 per oz. In euro’s noteert de zilverprijs op iets meer dan €410 per kg. Zilver is afgelopen vrijdag zo’n 1,5% gestegen.

Open een account bij Doijer & Kalff en koop goud voor slechts €336 per 10 gram (€1045 per oz). Zilver kopen is mogelijk vanaf 1 kg, BTW-vrij, voor slechts €427 per kg (€13,28 per oz).

In de SALE bieden we goudbaren en zilverbaren aan tegen spotprijs, de goedkoopste prijs in Europa!

Open nu een account

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken