AFM Vergunning
Goudprijs: 48,05 per gram 0.11%
Zilverprijs: 701,18 per kilo 0.0042%

Goudprijs stijgt tussen de 13% en 23%

08 augustus 2019 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

De goudprijs is sinds september 2018 met zo’n €10.500 per kg gestegen. Wie eind september van 2018 goud kocht kan terugkijken op een stijging van ruim 32%. Inmiddels noteert de goudprijs op €43.250 per kg, niet ver van het hoogste punt van €44.300 in september 2012.

Nu de centrale banken hebben aangekondigd de rente weer te willen verlagen en mogelijk zelfs nieuwe opkoopprogramma’s te starten staat goud volop in de schijnwerpers. Spaargeld levert momenteel geen rente op en de meeste staatsobligaties van landen die hun financiën enigszins op orde hebben, kosten geld om te bezitten.

Goud staat bekend om haar rol als veilige haven in een tijd van financiële onrust maar ook als edelmetaal dat geen yield (rente) oplevert. Nu de rente op spaargeld nul is en staatsobligaties een negatieve rente hebben heeft goud dat nadeel niet meer. Met de koersverandering van centrale banken is de kans op geldontwaarding toegenomen. Goud is weer in.

Goudprijs stijgt in de alle van de meest gebruikte valuta’s

In de negen meest gebruikte valuta’s ter wereld staat de goudprijs dit jaar minimaal 13% hoger. Goud in Britse ponden (GBP) is het hardst gestegen met 23,6%. Goud genoteerd in de Japanse yen (JPY) deed 13,7%. De Japanse munt is daarmee relatief de sterkste munt dit jaar. In Amerikaanse dollars (USD) staat de goudprijs dit jaar 17,9% hoger.

Hieronder een overzicht van de goudprijs in de meest verhandelde valuta’s

Goud in euro (EUR) is in 2019 met 21,6% gestegen. Sinds 2004 is de goudprijs met 10,5% gemiddeld per jaar gestegen. Zilver is de laatste dagen flink gestegen en staat sinds begin van dit jaar 12% hoger gemeten in euro’s.

In 5 van de meeste verhandelde valuta’s noteert de goudprijs momenteel op het hoogste punt ooit. Alleen in euro’s, Amerikaanse dollars (USD), Chinese yuan (CNY) en Zwitserse frank (CHF) staat goud nog onder de zogenaamde all time high.

Bij Doijer & Kalff hebben we een van de drukste weken achter de rug. We hebben veel nieuwe klanten mogen verwelkomen en zagen de posities van bestaande klanten toenemen. Ook hebben we relatief veel goud kunnen opkopen in de markt. Afgelopen vrijdag hebben we weer een succesvolle SALE gehad. Accounthouders ontvangen automatisch een mail als er voorraad aan de SALE is toegevoegd.

In de SALE verkopen we goud en zilver tegen spotprijs. U betaalt dan geen kosten voor het maken van de baar en het transport. Dit zijn de laagste prijzen in Europa!

Goud Kopen bij Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff de laagste opslagkosten heeft in de markt? Verzekerd, beveiligd en apart op naam opgeslagen in Nederland.

Doijer & Kalff biedt goudbaren aan vanaf 10 gram. Wij hebben goudbaren van 10, 50, 100, 250, 500 en 1000 gram.

Vanaf €60 per jaar. Goudbaren kopen tegen de beste prijs! Open een account en profiteer van ons netwerk in de markt.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken