AFM Vergunning
Goudprijs: 52,59 per gram -0.7%
Zilverprijs: 707,54 per kilo -0.0416%

Goudprijs steeg 12% in 4 maanden tijd

28 januari 2019 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

De goudprijs noteert momenteel €36.640 per kg. De laatste 3 jaar heeft goud zich bewogen tussen de €32.700 en de €39.500 per kg. Eind september werd het laagste punt in die periode bereikt. Het hoogste punt in juli 2016. De goudprijs is de laatste 4 maanden met ruim 12% gestegen.

De zilverprijs noteert momenteel €443 per kg. Het hoogste punt in de zilverprijs in de laatste 3 jaar lag op €590 per kg. Het laagste punt op €388 per kg. Het verschil tussen het hoogste en laagste punt in de goudprijs was de laatste 3 jaar 20%. Bij de zilverprijs was dat maar liefst 52%.

In Amerikaanse dollars is de goudprijs boven de $1300 gestegen.De weerstand van $1300 werd vrij gemakkelijk doorbroken afgelopen week. Volgens diverse analisten is deze stijging positief voor de goudprijs omdat het meer beleggers in goud zal activeren. De komende dagen zal blijken of dit prijsniveau ook gehandhaafd kan blijven.

Goudprijs profiteert van toenemende onzekerheid

Goud heeft sinds september flink geprofiteerd van de toenemende onzekerheid. De aandelenbeurzen zijn sinds eind september van 2018 flink gedaald. De Dow Jones daalde zo’n 9%. De AEX daalde met 8% waar een belegging in goud steeg met 12%. De euforie op de aandelenbeurzen is hard afgenomen waardoor veilige waarden zoals goud meer in het vizier van de belegger is gekomen.

Afgelopen week bleek uit de laatste cijfers dat de economie in de eurozone bijna is stilgevallen. De ECB is per 1 januari gestopt met het drukken van extra geld om de economie te stimuleren. De ECB pompte de laatste jaren €2600 miljard in de economie waardoor het balanstotaal van de ECB van €2000 naar €4600 is gestegen.

De komende periode zal blijken hoe sterk de economie werkelijk is. De President van de ECB, Mario Draghi, heeft indirect al aangegeven klaar te staan wanneer er een nieuwe recessie de kop opsteekt. Lees het artikel hier. Het printen van extra geld was voor 2008 onbegaanbaar terrein voor centrale bankiers . Inmiddels is het een van de vaste instrumenten geworden met alle gevolgen van dien.

Goud Kopen bij Doijer & Kalff

Doijer & Kalff heeft een uniek account waarmee u goudbaren koopt tegen de laagste prijzen in de markt, in combinatie met beveiligde en verzekerde opslag. Ook onze gegarandeerde terugkoopprijs ligt boven het marktgemiddelde. Veiliger kan niet en betere voorwaarden zijn er niet.

Opslag in Nederland, waarbij het zilver btw-vrij is. Goudbaren zijn er al vanaf 10 gram. De zilverbaren zijn verkrijgbaar in 1 kg.  Open een account en profiteer van ons netwerk in de markt.

Doijer & Kalff biedt sinds 1825 de ideale vorm van vermogensbehoud

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken