Goud: 34,89 0.02%
Zilver: 431,27 0%

Goudprijs naar $1300 in 2017

05 december 2016 in Goud, Zilver

Goudprijs zal het komend jaar verder stijgen volgens de twee na grootste bank van Duitsland. Goud is dit jaar meer dan 10% gestegen. Op 8 juli in 2016 werd het hoogste punt bereikt van $1366 per troy ounce. De goudprijs steeg in iets meer dan 7 maanden met ruim 28%. Het rendement in euro’s staat momenteel iets boven de 12%.

Goud is een van de best presterende assets dit jaar. Zilver deed het nog een stuk beter. De zilverprijs noteert op dit moment ruim 22% hoger in 2016. In augustus van 2016 stond de zilverprijs zelfs 49% hoger. De best presterende belegging van 2016 is het kleine broertje van goud.

Goudprijs naar $1300 in 2017

Volgens Commerzbank zal de goudprijs komend jaar profiteren van de stagnerende stijging in de waarde van de dollar en de stijgende rentes in de obligatiemarkt. De vraag naar goud vanuit Azië zal zich weer herstellen volgens de analisten van Commerzbank.

De recente daling in de goudprijs is volgens Commerzbank het gevolg van afnemende vraag vanuit beleggers en centrale banken. Nu de prijs van goud een stuk lager staat zal de vraag vanuit Azië toenemen en de vraag vanuit van centrale banken herstellen. Het herstel in de vraag naar goud vanuit centrale banken is inmiddels al concreet geworden. De Centrale Bank van Rusland deed in oktober van dit jaar de grootste aankoop sinds 1998.

Lees het artikel hier: Goudreserves Rusland stijgen hardst sinds 1998. 

De analisten van Commerzbank benadrukken dat de vraag naar goud vanuit beleggers of investeerders eerst moet aantrekken voordat de goudprijs verder zal stijgen. Volgens de laatste cijfers van de verkoop van de gouden American Eagle door de US Mint is de vraag naar gouden munten flink gestegen. De US Mint verkocht in de eerste 11 maanden van 2016 19% meer gouden American Eagles dan in 2015. Met name de verkoop in november van 2016 was op recordniveau.

Lees het artikel hier: Verkoop Gouden American Eagle stijgt met 19%

De investeringsvraag naar goud is volgens Commerzbank afhankelijk van monetair beleid, de sterkte van de dollar, de rente op staatsobligaties, het sentiment op de aandelenmarkt en de risicobereidheid van beleggers. Volgens de analisten van Commerzbank zal de goudprijs de komende maanden stijgen maar niet zo hard als in het eerste kwartaal van afgelopen jaar. Een kwartaal waarin de goudprijs een van de beste eerste 3 maanden beleefde in 30 jaar tijd.

De bank gaat ervan uit dat de goudprijs in 2017 naar $1300 per oz zal stijgen. Vanaf het huidige niveau van $1173 betekent dat een rendement van 10%. De analisten verwachten dat de zilverprijs naar $19 zal stijgen ofwel een plus van 13%.

Open een account bij Doijer & Kalff en koop goud voor 0,7% en zilver voor 4% boven spotprijs.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in voor het laatste nieuws over Goud en Zilver.