AFM Vergunning
Goudprijs: 52,86 per gram 0.11%
Zilverprijs: 705,68 per kilo 0.0003%

Goudprijs bereikt hoogste punt in ruim 2 jaar tijd

19 juni 2019 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

De goudprijs is sinds eind september vorig jaar met bijna €6000 per kilogram gestegen. Procentueel betekent dit een stijging van bijna 18%. Over de laatste 20 jaar is een belegging in goud met 9% gemiddeld per jaar gestegen. Er kunnen niet veel beleggingen tippen aan dit resultaat.

Momenteel noteert de goudprijs iets hoger dan €38.550 per kg. Goud is daarmee in iets meer dan zes maanden tijd met €2500 per kilogram gestegen. Zilver is sterk achtergebleven en staat zelfs nog lager dan de slotkoers in 2018. Een kilogram zilver kost nu €430. Dat is €4 per kilogram minder dan op de slotkoers in 2018.

De ratio tussen de goud- en de zilverprijs noteert momenteel op het hoogste niveau in 20 jaar tijd. De ratio geeft aan voor hoeveel ounces zilver je 1 ounce goud kunt kopen. De ratio bewoog zich sinds het jaar 2000 tussen de 32 en de 89. Momenteel noteert de ratio, uitgaande van de prijs in Amerikaanse dollars, 89,7.

Goudprijs in afwachting van meeting FED

Vandaag is er een meeting van de FED. Zowel de FED als de ECB zijn de laatste weken niet gerust op de situatie rondom de economie. De ECB is in december van 2018 gestopt met het opkopen van staatsobligaties en overwoog toen nog om in de nabije toekomst de rente te verhogen. Maar dat plan lijkt snel van tafel.

Mario Draghi verklaarde deze week dat de ECB (Europese Centrale Bank) mogelijk extra stimuleringsmaatregelen zal nemen als de economische verwachtingen niet verbeteren. Donald Trump liet meteen weten niet blij te zijn met Draghi. Met zijn opmerkingen heeft Draghi in de ogen van Trump de waarde van de euro gemanipuleerd.

Hiermee lijkt de kans op een “monetaire Madness” terug te keren. Na de opmerkingen van Draghi daalden de rentes op verschillende staatsobligaties in Europa hard. De rente op de 10-jaars staatsobligatie van Oostenrijk, Frankrijk en Zweden daalden onder de 0%. Dat betekent dat je als belegger moet betalen omdat je de schuld voor 10 jaar van dat land koopt.

Wanneer de rente daalt dan zal ook de reële rente (rente minus inflatie) negatiever worden. Het verlies van koopkracht neemt dan verder toe. En dat is precies een van de belangrijkste redenen dat de goudprijs is gestegen. Het commentaar van Jerome Powell, voorzitter van de FED, zal de goudprijs vanavond flink kunnen beïnvloeden (naar boven of naar beneden).

Goud Kopen bij Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff de laagste opslagkosten heeft in de markt? Verzekerd, beveiligd en apart op naam opgeslagen in Nederland. Doijer & Kalff biedt goudbaren aan vanaf 10 gram. Wij hebben goudbaren van 10, 50, 100, 250, 500 en 1000 gram. Opslag is vanaf €60 per jaar.

Check ook de SALE! Goudbaren tegen spotprijs!!

Open hier een account

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken