AFM Vergunning
Goudprijs: 51,28 per gram 0.12%
Zilverprijs: 539,20 per kilo 0.0077%

Goudimport India stijgt 65% in juni

16 juli 2014 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Goudimport India is in de maand juni sterk toegenomen. India is het tweede land, na China, qua goudconsumptie. De import van goud in juni van dit jaar steeg 65%, in vergelijking met een jaar eerder, nadat de centrale bank meer banken en handelaren toeliet om edelmetaal in het buitenland te kopen. Het handelstekort liep op naar $11,8 miljard, het hoogste punt in 11 maanden. Afgelopen week maakte India bekend dat de importheffing op goud gelijk bleef op 10% terwijl de markt juist rekende op een verlaging van de importheffing op goud (lees het artikel hier).

Importheffing Goud India

India verhoogde de importheffingen drie maal in 2013. Daarnaast is er een regel dat het het merendeel van het geïmporteerde goud weer uitgevoerd dient te worden. De importheffingen leiden tot meer goud smokkel naar India. De reden van de stijging in de import van goud van 65% zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met dat meer partijen goud in het buitenland mogen kopen en importeren naar India in combinatie met het feit dat de sector rekende op een verlaging van de importheffing op goud. Veel partijen hebben de inkoop uitgesteld met het oog op de mogelijke verlaging van de importheffing maar moeten nu de voorraden aanvullen. In augustus van dit jaar begint het Festival Season en zal de vraag naar goud sterk toenemen. De futures in Mumbai liepen 3,5% op, de sterkste stijging in 10 maanden tijd.

De verwachte stijging in de import van Goud in India zal volgens analisten later plaats vinden nu de importheffing niet is verlaagd. India en China importeerden in 2013 bijna de gehele wereldwijde goudmijnproductie. 

Import Zilver India

India importeerde in vergelijking met de dezelfde periode in het jaar 2013 minder zilver. Voor India was 2013 een recordjaar qua import van zilver. In de maand juni van dit jaar voerde het land 53% minder zilver in dan een jaar eerder. Ook voor de import op zilver verhoogde het land in 2013 een aantal keer de importheffing. Marktpartijen hielden rekening met een verlaging van de extra belastingen maar de overheid van India maakte dit niet waar.

Onderstaand een grafiek van de import van zilver de afgelopen jaren in India

 

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken