AFM Vergunning
Goudprijs: 51,13 per gram 0.36%
Zilverprijs: 520,04 per kilo -0.0003%

Goud versus AEX

03 september 2019 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

Goud versus de AEX of wel beleggen in goud versus beleggen in aandelen. Nu de rente op steeds meer staatsobligaties negatief noteert en de rente bij de bank nog net boven nul staat wordt de zoektocht naar rendement steeds lastiger.

In Nederland hebben we momenteel een inflatiepercentage van rond de 3%. Om uw koopkracht te behouden dient u dus minimaal 3% rendement te behalen. Vermogensrendementsheffing is hierin nog niet meegenomen en mocht er negatieve spaarrente worden geïntroduceerd dan ligt het verlies aan koopkracht tussen de 3% en de 4% per jaar.

Beleggers die kozen voor bijvoorbeeld de AEX hebben in 2019 tot nu toe een goed rendement behaald. De AEX heeft tot en met 3 september 2019 een rendement behaald van 14,7%. Dit percentage is exclusief het dividendrendement. De belegger die fysiek goud kocht deed het een stuk beter. De goudprijs is in euro’s met 25,7% gestegen.

Zilver versus Goud

Waar fysiek goud met ruim 25% steeg en de aandelen in de Amsterdamse hoofdindex stegen met bijna 15% was er een asset class die beter presteerde dit jaar. Zilver steeg in iets meer dan 8 maanden met bijna 30%. De zilverprijs bleef in de eerste 7 maanden van dit jaar relatief achter bij de stijging van de goudprijs. Maar vanaf juli heeft zilver een inhaalslag gemaakt.

De ratio tussen goud en zilver noteerde 2 maanden geleden op een historisch hoog nivea. Hieronder staat de ratio tussen goud en zilver in de laatste 20 jaar.

Bron: Goldprice

De ratio tussen goud en zilver staat momenteel, in Amerikaanse dollars, op 1 op 81. De ratio geeft aan dat goud 81 keer duurder is dan zilver. Historisch gezien is een ratio boven de 80 relatief hoog.

In de maand juli van dit jaar kwam de goud zilver ratio zelfs boven de 90 uit. In de eerste week van juli werd de top van 93 bereikt. Op dat moment kocht je, op basis van de “papieren prijs” met 1 ounce goud 93 ounce zilver. In de praktijk lag deze verhouding een stuk lager omdat de premie op een ounce zilver hoger is dan die van goud.

Een belegging in goud en zilver heeft het vee; beter gedaan dan een belegging in de aandelen van de AEX. Staatsobligaties en sparen leveren per saldo niets op. De goudprijs noteert momenteel €45.040 per kg. De zilverprijs staat op €567,50 per kg.

Goud Kopen bij Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff de laagste opslagkosten heeft in de markt? Verzekerd, beveiligd en apart op naam opgeslagen in Nederland.

Doijer & Kalff biedt goudbaren aan vanaf 10 gram. Wij hebben goudbaren van 10, 50, 100, 250, 500 en 1000 gram.

Vanaf €60 per jaarGoudbaren kopen tegen de beste prijs! Open een account en profiteer van ons netwerk in de markt.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken