Goud: 34,89 0.02%
Zilver: 431,27 0%

Goud verspeelt winst na overwinning Trump

09 november 2016 in Goud, Zilver

Goud en Zilver konden in eerste instantie flink profiteren van de overwinning van Trump. Gisteren steeg de goudprijs in eerste instantie maar zakte later op de avond naar het laagste punt in bijna 2 weken tijd. De goudprijs noteerde op dat moment $1271 per troy ounce. De zilverprijs  presteerde beter en wist iets hoger te sluiten dan de dag ervoor op een koers van rond de $18,36 per troy ounce.

Vanochtend rond 6.00 uur was de zilverprijs gestegen naar $19 per troy ounce. Goud klom op dat moment zelfs naar $1338 en steeg daarmee $67 ten opzichte van het laagste punt de dag ervoor. De AEX opende vanmorgen ruim 3% lager op iets meer dan 436 punten. De wisselkoers van de Euro / Dollar steeg vanochtend van 1,10 naar 1,13. In de loop van dag herstelde de AEX zich flink en eindigde zelfs 0,9% in de plus. Vanaf het laagste punt van de dag steeg in index met ruim 4%.

Goud en Zilver hoger in Euro’s

De Amerikaanse Dollar wist zich tevens in de loop van de dag te herstellen. Vanaf het niveau van 1,13 versus de Euro steeg de Dollar naar het huidige niveau van 1,0948. De wisselkoers tussen de Euro en de Dollar wijzigde daarmee op dag basis met ruim 3%!

Een sterkere Dollar maakt goud en zilver duurder voor buitenlandse beleggers en betekent in veel gevallen een lagere prijs in Dollars. Ook vandaag was dat het geval. Goud en zilver verspeelde de winst in Dollars maar beide edelmetalen stegen in Euro’s.

Goudprijs Euro’s

goud

Zilverprijs in Euro’s

zilver

Inmiddels staat de goudprijs in Euro’s ruim 1% hoger. Zilver gemeten in Euro’s noteert momenteel 1,4% hoger dan de prijs van gisteren.

De Dow Jones staat na de bekendmaking van de overwinning van Donald Trump nog geen 100 punten af van het hoogste punt sinds de financiële crisis. De markt gaat er blijkbaar vanuit dat Trump koste wat het kost de economie zal stimuleren. De nieuwe president zal naar verwachting geen halve maatregelen nemen om zijn ambities waar te maken. Succesvol zijn staat centraal.

Gezien de financiële situatie rondom de financiën van de VS kunnen we een gestage groei in de staatsschuld als vast gegeven nemen. Obama kreeg het voor elkaar de staatschuld van $10.000 miljard te laten groeien naar bijna $20.000 miljard in 8 jaar tijd. Als we de lijn doortrekken dan komt Trump na 4 jaar uit op $30.000 miljard. De fundamenten voor goud worden alsmaar beter. Goud in Euro’s noteert op het hoogste punt in 3,5 jaar tijd.

Open een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 10 gram

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in voor het laatste nieuws over Goud en Zilver.