AFM Vergunning
Goudprijs: 48,10 per gram 0.16%
Zilverprijs: 701,63 per kilo 0.0047%

Goud stijgt naar nieuw record

15 februari 2020 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

Goud is deze week naar een nieuw record gestegen. Beleggers in fysiek goud keken in 2019 terug op een winst van 22,7%. In januari kwam daar 5,8% bij. Inmiddels noteert de goudprijs nipt boven de €47.000 per kilogram. De euro is de laatste 2 jaar flink gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

De euro heeft in 24 maanden tijd ten opzichte van de Amerikaanse dollar bijna 13% van haar waarde verloren. Goud in euro’s is hierdoor extra hard gestegen. Een belegging in goud biedt de belegger volgens veel analisten een ideale hedge tegen de zogenaamde fiat munten zoals de euro en de Amerikaanse dollar. Deze munten hebben de laatste 100 jaar meer dan 95% van hun waarde verloren.

Zolang centrale banken oneindige hoeveelheden van deze fiat munten kunnen bijdrukken zal de waarde uiteindelijk verder afnemen. De ECB is na een klein jaar van een “ander beleid” weer overgegaan naar het creëren van extra euro’s. En hoe meer euro’s er worden gecreëerd hoe minder de munt uiteindelijk waard is.

Goud naar €47.000 per kilogram

De goudprijs is inmiddels gestegen naar €47.000 per kg. Goud bleek de laatste 20 jaar een uitstekende belegging. Als inflatie het doel is van de ECB, de FED en andere centrale banken dan is koopkrachtverlies in euro’s en Amerikaanse dollars het logische gevolg. Mooi als je schulden hebt maar niet wanneer je met veel discipline een vermogen hebt opgebouwd.

Steeds meer mensen zoeken naar alternatieven en goud blijkt een relatief veel gekozen oplossing. Vastgoed heeft het nadeel dat je het niet deels kunt verkopen. Daarnaast is de vastgoedmarkt krediet gedreven. Wanneer de rente stijgt en het moeilijker wordt om het te financieren dan heeft dat een negatief effect op de prijs.

Goud kan worden gekocht en kan in de toekomst gedeeltelijk worden verkocht. Hier is ook geen makelaar voor nodig. Alleen een account van Doijer & Kalff. Deze flexibiliteit maakt edelmetaal uniek. Op dit moment is er wereldwijd nog geen procent van het totale vermogen van beleggers in goud belegd.

Wanneer meer beleggers voor goud kiezen dan zal de vraag naar goud sterk toenemen. De centrale banken kochten in 2018 het meeste goud op sinds 1971. Nu de meeste centrale banken hun goudreserves uitbreiden na jaren van krimp is goud blijkbaar interessanter dan ooit. Geen garanties uiteraard maar goud vaart er wel bij.

Goud kopen met een account van Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff:

  • Goud koopt vanaf 10 gram?
  • De premie slechts 0,7% boven spotprijs is?
  • U beveiligde en verzekerde opslag tegen dagwaarde krijgt vanaf €60 per jaar?
  • Terugkoopgarantie heeft tegen de beste prijs in de markt?

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken