010 - 254 0080
Goudprijs: 37,61 per gram 0.01%
Zilverprijs: 448,89 per kilo 0.0005%

Goud naar $1400 volgens twee na grootste bank van Amerika

03 juli 2018 geplaatst in Goud

Goud naar $1400 per troy ounce in het vierde kwartaal van 2018? Wanneer de analisten van de twee na grootste bank in Amerika gelijk krijgen dan zal de goudprijs flink stijgen in de komende 6 maanden. Momenteel noteert in de goudprijs in Amerikaanse dollars op $1253 per troy ounce.

Dat is het laagste niveau sinds medio december 2017. De ABN AMRO hanteert een koersdoel voor $1250 in het derde kwartaal. De Nederlandse bank, waarvan de analiste Georgette Boele een van de meest accurate analisten in de goudmarkt is, ziet de goudprijs in 2019 stijgen naar $1400 per troy ounce.

Goldman Sachs is optimistischer met een koersdoel van $1450 per troy ounce voor eind 2019. De twee na grootste Amerikaanse bank, na JP Morgan Chase, heeft deze week het koersdoel voor goud opnieuw bevestigd. Bank of America Merill Lynch gaat uit van een gemiddelde goudprijs van $1400 in het vierde kwartaal van 2018.

Goud naar $1400 ondanks sterkere Amerikaanse dollar

Bank of America Merrill Lynch verwacht naast een goudprijs van $1400 per troy ounce in het vierde kwartaal dat de zilverprijs naar $17,50 per troy ounce zal stijgen. De zilverprijs noteert momenteel rond de $16. Een stijging naar $17,50 zou een winst van ruim 9% in 6 maanden tijd betekenen.

Bank of America Merrill Lynch verwacht dat de geopolitieke spanningen zullen toenemen. Daarnaast gaat de bank uit van uit de hand lopende handelsoorlogen tussen de verschillende landen. Als derde factor calculeert de Bank of America Merril Lynch een stijgende inflatie als positief voor zowel goud als zilver.

De Amerikaanse bank geeft aan dat een sterkere Amerikaanse dollar bedreigend kan zijn voor beide edelmetalen. De index van de Amerikaanse dollar, de dollar versus de valuta’s van de belangrijkste handelspartners van de VS, staat momenteel op het hoogste punt sinds 12 maanden.

Bank of America Merrill Lynch verwacht dat de dollar versus de euro meer terrein zal winnen. De euro is de meest dominante valuta in de dollar index. De Amerikaanse bank verwacht dat de rente in de VS verder zal stijgen en dat de Amerikaanse dollar hier zal appreciëren.

De bank gaat uit van een onderwaardering van 8 tot 9% van de dollar versus de andere valuta’s. Tegelijkertijd ziet de bank, ondanks de verwachting van een sterkere dollar, de goudprijs de komende 6 maanden met 12% stijgen. Wanneer goud naar $1400 gaat kan dat zorgen voor een zeer positieve impuls op technisch vlak.

Open via deze link een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 10 gram voor slecht 0,7% boven spotprijs.

Check ook eens de SALE goud en SALE zilver.In de SALE koopt u goud en zilver  tegen de scherpste prijzen van de Benelux.

Wilt u uw goudbaren verkopen stuur een mail naar info@doijerkalff.nl en wij bellen u voor de verdere afhandeling.

Goudbaren kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.