AFM Vergunning
Goudprijs: 51,74 per gram -0.23%
Zilverprijs: 638,90 per kilo -0.0252%

Goud en Zilver kunnen profiteren van belastingplannen Trump

30 oktober 2017 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

Goud en zilver kunnen profiteren van de belastingplannen van Trump volgens een Canadese investeringsbank. De belastingplannen van Trump zijn gericht op meer banen, eerlijkere belastingen en hogere salarissen. Bedrijven in de VS betalen 39% winstbelasting waarmee de VS een van de hoogste tarieven kent in de wereld.

President Trump wil met zijn nieuwe belastingstelsel dit percentage verlagen naar 20%. Daarnaast wil Trump een einde maken aan het bekritiseerde belastingen van overzeese winsten van Amerikaanse bedrijven. Alleen Apple houdt al ongeveer $250 miljard op buitenlandse rekeningen aan.

Voor burgers moet het complexe Amerikaanse belastingstelsel zo worden versimpeld dat de aangifte straks op een ‘ansichtkaart’ past. Het aantal schijven voor de inkomstenbelasting moet van zeven naar drie en met 35% als hoogste belastingtarief. Het bedrag dat belastingvrij verdiend mag worden wil Trump verdubbelen en bedraagt straks voor echtparen $24.000.

Volgens de Canadese investeringsbank TD Securities zullen vooral goud en zilver voordeel hebben van de plannen van Trump. Het jaarlijkse tekort van de VS zal volgens TD Securities worden opgeblazen door de belastingplannen van Trump. Dit zal leiden tot een hogere staatsschuld. Bloomberg sprak afgelopen week met Bart Melek, hoofd grondstoffen binnen TD Securities.

Goud en Zilver naar $1360 en $20

De verslechtering van de financiele situatie van de VS is volgens Melek een recept voor een hogere goudprijs en zilverprijs. Van 1984 tot en met 2012 steeg de goudprijs alsmede de staatsschuld versus het BNP volgens de analist van TD Securities. Wanneer we de statistieken erbij pakken dan is in e periode de staatsschuld versus het BNP van de VS gestegen met bijna 200%. De goudprijs steeg 370% in dezelfde periode.

TD Securities ziet goud in 2018 naar $1360 per troy ounce stijgen. De politieke onzekerheid en de spanningen rondom Noord-Korea zullen hier een belangrijke rol in spelen. De goudprijs noteert momenteel $1276 per troy ounce. Een prijs van $1360 in 2018 betekent een stijging van ruim 6,5%.

Volgens Melek van TD Secutities zal zilver het de komende 14 maanden beter doen dan goud. Zilver kan profiteren van een sterkere industriële vraag en tegelijkertijd staat er druk op de productie van zilver. De bank hanteert een koersdoel van $20 per troy ounce voor zilver in 2018. De zilverprijs noteert momenteel $16,82. In dat geval zal zilver de komende 14 maanden met bijna 19% stijgen.

Doijer & Kalff verkoopt goud vanaf 10 gram tegen 0,7% boven de spotprijs. Met een account is goud kopen zeer gemakkelijk. Uw goudbaren worden opgeslagen in uw kluisje in de kluis in Hilversum. Verkopen is tevens zeer gemakkelijk met “een druk op de knop”. De terugkoopprijs is 99% van de spotprijs.

Zilver bieden wij BTW-vrij aan. Voor slecht €483,60 koopt u momenteel een zilveren kilobaar aan waarmee zilver kopen bij ons ruim 14% goedkoper is dan een investering in zilver via zilveren munten. Open via onderstaande link een account en maak kennis met het account van Doijer & Kalff.

Doijer & Kalff

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken