AFM Vergunning
Goudprijs: 52,77 per gram 0.01%
Zilverprijs: 702,82 per kilo -0.0025%

Goud Comex, futurecontracten goud op Comex versus beschikbaarheid goud

19 januari 2014 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Goud Comex in verandering. Op de Comex is sinds medio 2013 een grote verandering opgetreden. Het aantal termijncontracten ten opzichte van de beschikbare hoeveelheid goud op de Comex is drastisch gewijzigd. Het aantal claimbewijzen  per eenheid beschikbaar goud op de Comex was de afgelopen jaren gemiddeld 15. Deze verhouding is de afgelopen maanden opgelopen naar 100! Deze trend was al waarneembaar sinds 2007. In 2013, het jaar dat de goudprijs sterk daalde, is deze trend versneld.

Nauwelijks levering op Contracten Goud

Zolang de handelaren geen levering opeisen kan dit lang doorgaan. Maar als een fractie van de termijncontracten om uitlevering vraagt kan het wel eens heel spannend worden op de Comex. Er wordt veel gesproken over de manipulatie van goud. Dagelijks worden er grote hoeveelheden goud futures op de markt gedumpt om de goudprijs te beïnvloeden. Een te hoge goudprijs, lees vertrouwen in goud, zou het vertrouwen in de Amerikaanse Dollar doen afnemen. Sinds de Amerikaanse Dollar niet meer wordt gedekt door goud (afschaffing goudstandaard sinds 15 augustus 1971) lijkt goud de grote concurrent van de Dollar.

Onderstaande grafiek geeft een goed beeld van huidige situatie op de Comex.

 

(via zerohedge)

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken