AFM Vergunning
Goudprijs: 48,35 per gram -0%
Zilverprijs: 727,25 per kilo 0.0018%

“Goud binnen 3 jaar naar $4000”

19 augustus 2020 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

Dit jaar hebben de goudprijzen een recordhoogte bereikt die sinds september 2011 niet meer is waargenomen. Verschillende analisten denken dat er toch nog meer opwaarts potentieel is. Een goudprijs van $4 000 per troy ounce binnen 3 jaar is volgens analisten niet uit te sluiten.

Beleggers zijn op de vlucht geslagen naar een veilige haven omdat de Covid-19 pandemie nog steeds niet lijkt af te zwakken. Goud is en blijft dé veilige haven bij uitstek. Vorige week noteerde goudprijs voor het eerst boven de $2 000.

Volgens Frank Holmes, CEO bij US Global Investors, zijn de biljoenen dollars die nodig zijn om de Amerikaanse economie te ondersteunen, als gevolg van de Covid-19 pandemie, een belangrijke drijfveer voor de rally.

Hiernaast werken de ministers van financiën en de centrale banken van de G-20 samen als een kartel. Alle belangrijke centrale banken zijn biljoenen dollars aan het bijdrukken en hebben massale fiscale stimulansen aangekondigd.

Holmes stelt:

“Het is ongezien dat banken massaal geld bijdrukken bij een rente van bijna 0%. Hierdoor wordt goud een zeer aantrekkelijke activa klasse”.

2 belangrijke gebeurtenissen

Er zijn verschillende factoren die de goudprijs ondersteunen. Hiernaast zijn er echter 2 grote gebeurtenissen die de rally van de goudprijs een halt zouden kunnen toeroepen.

Deze 2 gebeurtenissen zijn de ontwikkeling van het Covid-19 vaccin en de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Volgens Yung-yu Ma, strateeg bij BMO Wealth, is vooral de ontwikkeling van het vaccin een gebeurtenis die de goudmarkt zou kunnen opschudden.

“Het vinden van een vaccin heeft potentieel om een aantal van de positieve factoren die nu werken in het voordeel van goud, te verschuiven”.

Het verloop van de Amerikaanse presidentsverkiezing zal de goudprijs ook beïnvloeden. Afhankelijk van hoe de verkiezingen verlopen, zal de goudprijs overeenkomstig reageren.

Na de verrassende overwinning van president Trump in 2016, vluchtten beleggers massaal naar goud. Hierdoor stegen de goudprijzen prompt met bijna 5%.

Bron: CNBC

Goud kopen met een account van Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff:

  • Goud koopt vanaf 10 gram?
  • U beveiligde en verzekerde opslag tegen dagwaarde krijgt vanaf €60 per jaar?
  • Terugkoopgarantie heeft tegen de beste prijs in de markt?

Zilver kopen met een account van Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff:

  • Zilver BTW-vrij koopt? Zilver al te koop is vanaf 1 kg?
  • U beveiligde en verzekerde opslag tegen dagwaarde krijgt vanaf €60 per jaar?
  • Terugkoopgarantie heeft tegen de beste prijs in de markt?

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken