AFM Vergunning
Goudprijs: 51,24 per gram 0.07%
Zilverprijs: 536,18 per kilo 0.0046%

Goldman Sachs Goudprijs daalt naar $1050

15 juli 2014 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Goldman Sachs Goudprijs, Goldman Sachs verwacht een daling in de goudprijs dit jaar. Hoofd Analist Jeffrey Currie herhaalde gisteren zijn analyse van de goudprijs. Goud daalde ruim 2% en verloor meer dan $33 per troy ounce. De zorgen over de situatie rondom het bankwezen in Portugal ebden weg . Goldman Sachs verwacht een verbeterende economie zonder inflatierisico’s met als gevolg een daling in de goudprijs naar $1050 per troy ounce eind van 2014.

Jeffrey Currie van Goldman Sachs gaf op 10 april 2013 een verkoopadvies voor goud. Het advies kwam vlak voordat de goudprijs met 13% daalde in twee dagen. De meeste analisten zagen de daling in de goudprijs niet aankomen. De analist van Goldman Sachs heeft veel aanzien gewonnen met de timing van zijn advies. Analist Michael Haigh van Societe Generale voorspelde in 2013 tevens een correcte daling in de goudprijs. Societe Generale verwacht een daling van de goudprijs van 5% en hanteert voor dit jaar een koersdoel van $1245 per troy ounce. Ondanks de adviezen van de twee analisten adviezen zitten investeerders in op juist een stijging van de goudprijs. De longposities van investeerders zijn het grootst sinds 2012.

Goldman Sachs, Jeffrey Currie, voorspelde Olieprijs van $150

Medio januari 2013 voorspelde Jeffrey Currie van Goldman Sachs een olieprijs van $150 in de zomer van dat jaar. De olieprijs noteerde op dat moment $110 per barrel. De stijging die Currie voorzag zou neer komen op een stijging van 36%. De olieprijs kwam het gehele jaar niet boven de $110 uit. Meneer Currie heeft het dus niet altijd juist.

Het voorpellen van de goudprijs op korte termijn is door de vele invloedrijke factoren onbegonnen werk. Inflatie, geopolitieke spanningen, hoogte van de rente, stabiliteit van het bankwezen, vertrouwen in valuta (met name de Amerikaanse Dollar) en de voortgang in de economie hebben alleen een directe relatie met de hoogste van de goudprijs. Als analisten een voorspelling doen dan dien je de meeste factoren ook de juist in te schatten. Een juiste analyse in het verleden biedt geen garantie voor de toekomst. In ieder geval weten we binnen 6 maanden of Jeffrey Currie van Goldman Sachs het bij het juiste eind heeft gehad.

De Goudprijs noteert $1309,69 en het aandeel Goldman Sachs $167,55.

Rendement aandeel Goldman Sachs 2014 -5,48%

Rendement van de Goudprijs in 2014 +8,63% (in $)

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken