AFM Vergunning
Goudprijs: 47,98 per gram 0.04%
Zilverprijs: 699,83 per kilo 0.0029%

Goldman Sachs en ABN AMRO over de goudprijs in 2020

14 december 2019 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Goldman Sachs en ABN AMRO hebben weer een update gegeven over de koersdoel voor de goudprijs in 2020. Beide banken verwachten dat de goudprijs in december van 2020 hoger zal staan dan het huidige niveau. Momenteel noteert de goudprijs €1475 per troy ounce.

Zowel Goldman Sachs als ABN AMRO verwachten op korte termijn mogelijk prijsdruk. Het aantal speculatieve posities op goud is relatief hoog. Veel speculanten zitten zogenaamd long en kunnen de komende weken en maanden hun posities van de hand doen.

De goudprijs bereikte op 4 september het hoogste punt van het jaar. Goud tikte toen het niveau van $1550 per troy ounce aan. In euro’s bereikte goud zelfs het hoogste punt ooit. De goudprijs in euro’s bevond zich toen op het niveau van €45.306 per kilogram.

Koersdoelen goud bij Goldman Sachs en ABN AMRO gelijk

Opvallend is dat de analisten van beide banken het zelfde patroon zien. Op korte termijn mogelijke prijsdruk maar op lange termijn is een belegging in goud volgens beide zeer strategisch. Goldman Sachs geeft aan dat: ” In our view, the case to diversify long-term bond holdings with gold is as strong as ever,”. Een deel van de obligaties in goud.

De bank ziet mede door de afgenomen aantrekkelijkheid van langlopende obligaties, beperkte groei in de wereldwijde goudproductie, verhoogde politieke risico’s en een steeds grotere kans op geldontwaarding goud als aantrekkelijke belegging. Daarnaast zal de vraag naar goud vanuit centrale banken sterk zijn volgens Goldman Sachs.

De ABN AMRO verwacht dat centrale banken zullen blijven stimuleren en dat de rente laag zal blijven. Dit is positief voor een belegging in goud. Daarnaast verwacht de ABN dat de economie in de eurozone op korte termijn zwak zal zijn en dat de economische situatie in de VS zal verzwakken.

Beide banken gaan ervan uit dat de goud eind van het jaar 2020 naar de $1600 zal stijgen. Vanaf het huidige niveau van $1475 zou dat een stijging betekenen van bijna 8,5%. ABN AMRO gaat er verder vanuit dat de goudprijs eind 2021 naar $1750 zal stijgen.

Goud kopen met een account van Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff:

  • Goud koopt vanaf 10 gram?
  • De premie slechts 0,7% boven spotprijs is?
  • U beveiligde en verzekerde opslag tegen dagwaarde krijgt vanaf €60 per jaar?
  • Terugkoopgarantie heeft tegen de beste prijs in de markt?

Goudbaren kopen

Open hieronder een account.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken