AFM Vergunning
Goudprijs: 52,92 per gram -0.02%
Zilverprijs: 727,86 per kilo 0.0021%

FED laat rente ongewijzigd voor heel 2019

20 maart 2019 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

De FED heeft zojuist bekend gemaakt de rente niet verder te verhogen in geheel 2019. Waar in 2018 nog rekening werd gehouden met meerdere verhogingen in 2019 staat nu vast dat de rente het hele jaar tussen de 2,25% en de 2,5% zal blijven staan.

Het bericht is niet geheel verassend ondanks dat de meeste analisten nog een renteverhoging voorzagen in 2019. De beslissing van de FED onderstreept de twijfels over de economische ontwikkelingen. Recente cijfers duiden op een vertraging van de economie. Het banencijfer over februari bleek veel slechter dan verwacht. Er kwamen in februari slechts 20.000 banen bij.

De FED ging eerder nog uit van een economische groei van 2,3%. Dit cijfers is inmiddels verlaagd naar 2,1%. De inflatieverwachting is verlaagd van 1,9% naar 1,8%. De FED heeft de rente sinds 2014 met stapjes van 25 basispunten verhoogd.

Laatste renteverhoging was in december 2018

De laatste verhoging was in december van 2018. Na de mededelingen van de FED wist de Amerikaanse aandelenbeurs zich iets te herstellen van eerdere verliezen. De wisselkoers tussen de euro en de Amerikaanse dollar steeg van 1,135 naar 1.143 (+0,76%).

Goud steeg van $1300 naar $1315 per oz. Ook zilver steeg in waarde. De zilverprijs steeg van $15,30 naar $15,50 per oz. In euro’s bleven de prijzen relatief vlak omdat de Amerikaanse dollar terrein verloor ten opzichte van de euro. Zilver noteert momenteel €436 per kg en goud staat op €36.970 per kg. Volg hier de goudprijs live.

De renteverhogingen door de FED zijn de afgelopen vier jaar negatief geweest voor de ontwikkeling in de goud- en zilverprijs. Nu de renteverhogingen uit het zicht verdwijnen kan de dollar onder druk komen te staan wat gunstig is voor goud en zilver.

Afgelopen week herhaalde de ABN AMRO het koersdoel voor goud. Een zwakkere Amerikaanse dollar is een van de belangrijkste factoren die de bank koppelt aan de verwachte stijging in de goudprijs. Het koersdoel voor zilver werd iets naar beneden bijgesteld. De bank verwacht dat zilver zich meer in de beweging van de economische cyclus zal bewegen omdat een groot deel van de vraag naar zilver vanuit de industrie afkomstig is.

SALE bij Doijer & Kalff

Een aantal keer per maand is er een SALE bij Doijer & Kalff. Accounthouders hebben exclusief toegang tot de SALE waarin goud- en zilverbaren tegen spotprijs worden aangeboden. Aanstaande vrijdag is de eerstvolgende SALE.

Open een account en koop goud en zilver tegen spotprijs

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken