AFM Vergunning
Goudprijs: 48,81 per gram 0%
Zilverprijs: 669,83 per kilo 0%

FED gaat 10 miljard “taperen”, goudprijs reageert nauwelijks

30 januari 2014 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Goudprijs FED

Gisteren heeft de FED bekend gemaakt dat er nog eens 10 miljard getaperd gaat worden. Vorige maand werd de start gemaakt met de tapering. De geldcreatie wordt terug gebracht van 75 miljard naar 65 miljard per maand. De goudprijs steeg na het nieuws. De markt had al rekening gehouden met deze afbouw. De valuta-onrust in de opkomende landen gaf de goudprijs extra steun. De prijs van 1 troy ounce goud steeg gisterenavond zelfs naar $1269. Goud is de safe haven wanneer een valuta in korte tijd veel van zijn waarde verliest.

Technishe weerstand Goud

Het nivo van $1268 – $1270 is een technische weerstand in de goudprijs. Sinds 2011 daalt de goudprijs en wanneer deze weerstand gebroken wordt kan het een einde van de dalende trend betekenen. De dalende trend in de goudprijs duurt relatief lang. Statistisch gezien is de kans dat de periode van daling binnenkort ten einde komt.

De Monetary Base in de VS is inmiddels opgelopen naar $3873 miljard. In 2008 bedroeg deze nog rond de $850 miljard. Momenteel komt hier $75 miljard per maand bij. Binnenkort dus nog $65 miljard per maand. Een stijging van zo’n 1,7% per maand. Dit is de situatie wanneer de FED doet wat het zegt. In de praktijk blijkt de FED meer geld te hebben geprint dan er is aangegeven.

Wanneer iemand aan de FED in 2008 had gevraagd wat er zou gebeuren als de FED de monetary base zou laten groeien naar het nivo van $3500 miljard de FED had geantwoord dat dit een nutteloze vraag is omdat dat uitgesloten is.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken