AFM Vergunning
Goudprijs: 48,12 per gram 0.18%
Zilverprijs: 701,56 per kilo 0.0046%

Bodemsignaal bij goud

23 april 2021 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

Belangrijke indicator wijst op bodemvorming voor de goudprijs

De goudprijs heeft een paar tegenvallende maanden achter de rug. Sinds de zomer van 2020 is er immers al sprake van een dalende beweging bij het gele edelmetaal. Toch is de kans aanwezig dat er binnenkort een einde komt aan deze dalende beweging. Een belangrijke grafiek laat namelijk zien dat een nieuwe bodem bij de goudprijs aanstaande is.

Tijdens de afgelopen periode is de interesse in de goudsector aanzienlijk afgenomen. Dit is overigens goed te verklaren, want door de dalende goudprijs heeft deze sector het niet gemakkelijk gehad. Tegelijkertijd wisten de aandelenmarkten stevig in waarde te stijgen, waardoor goud in het verdomhoekje werd gedrukt door beleggers.

Wat dat betreft is het dus ook niet vreemd dat veel beleggers hun goudaandelen hebben ingewisseld voor aandelen of ook crypto. Want daar zagen we eveneens een recordrace in ontwikkeling, wat de aantrekkingskracht onder beleggers behoorlijk deed oplopen.

Beleggers kunnen profiteren van een nieuwe bodem bij de goudprijs

Toch doen deze beleggers er verstandig aan om de bovenstaande grafiek goed te bestuderen. Op deze grafiek, afkomstig van Ronnie Stoeferle, wordt immers duidelijk dat de goudprijs op dit moment 10% onder het 40-weeksgemiddelde beweegt.

Tijdens de afgelopen vijf jaar hebben we dit slechts twee keer eerder gezien. Dat was aan het einde van 2016 en rond de zomer van 2018. Tijdens beide keren wist de goudprijs niet veel later een stevige bodem neer te zetten, om vervolgens in de maanden daarna een indrukwekkende prijsrally neer te zetten.

Open een account bij Doijer & Kalff

Goud kopen met een account van Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff:

  • Goud koopt vanaf 10 gram?
  • U beveiligde en verzekerde opslag tegen dagwaarde krijgt vanaf €60 per jaar?
  • Terugkoopgarantie heeft tegen de beste prijs in de markt?

Zilver kopen met een account van Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff:

  • Zilver BTW-vrij koopt? Zilver al te koop is vanaf 1 kg?
  • U beveiligde en verzekerde opslag tegen dagwaarde krijgt vanaf €60 per jaar?
  • Terugkoopgarantie heeft tegen de beste prijs in de markt?

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken