Beleggen in goud rendeert tussen de 1% en 16% in 2017

Gepubliceerd op 13 Sep 2017

Beleggen in goud heeft sinds 2000 een flink jaarlijks rendement opgeleverd. De wereldwijde schuldenberg groeit maar door evenals de geldcreatie door zowel commerciële als centrale banken. Een steeds grotere geldcreatie leidt uiteindelijk tot een hogere goudprijs.

De goudprijs noteerde in januari 1973 nog rond de $65 per troy ounce. Inmiddels staat de goudprijs bijna 2000% hoger. In de laatste 15 jaar heeft beleggen in goud in Amerikaanse dollars een rendement opgeleverd van 11,5% gemiddeld per jaar. In euro’s komt het rendement uit op 9,6% gemiddeld per jaar.

Goud heeft in de negen meest gebruikte valuta’s in de afgelopen 15 jaar het hoogste rendement behaald in Indiase roepies met 13,1% gemiddeld per jaar. Op nummer twee staat de goudprijs in Britse ponden met 12,5% gemiddeld per jaar. Goud behaalde het laagste rendement in Zwitserse Franken met 7,7% gemiddeld per jaar.

Zwitserland staat bekend om haar harde munt. Er is relatief veel vraag naar de Zwitser Frank waardoor de waarde stijgt. Beleggers en andere partijen kiezen voor de munt voor behoud in koopkracht, diversifiëring van een beleggingsportefeuille maar vooral omdat de meeste andere valuta’s nog zwakker zijn.

De vraag naar goud is in dat opzicht goed te vergelijken met de vraag de naar de Zwitserse Frank. Alleen is een sterke munt op korte termijn nadelig voor een land. De Zwitserse centrale bank doet er alles aan om de waardering van de munt lager te krijgen. Zo roept de president van de Zwitserse centrale bank, Thomas Jordan, de laatste jaren consequent dat de Zwitserse Frank is overgewaardeerd.

Rendement Beleggen in Goud in 2017

Goud fungeert voor veel beleggers als een “store of value” en is daarmee nog steeds de ultieme valuta. De rente ligt momenteel lager dan de inflatie waardoor een spaarrekening verlieslatend is. Beleggen in goud heeft in 2017 in alle van de negen meest gebruikte valuta’s, een positief rendement behaald.

Het rendement ligt tussen de 1% en 16% in. Het gemiddelde rendement in alle valuta’s komt uit op 7,25%. In Amerikaanse dollars is de stijging het hoogst met 15,5%. In euro’s kwam het rendement in de eerste 8,5 maanden uit op 1,2%.

Rendement beleggen in goud gemiddeld per jaar

Beleggen in goud 2017

Met dergelijke cijfers is goud de laatste jaren een van de beste beleggingen geweest. Zilver deed het overigens beter dan goud. Het rendement op een belegging in zilver kwam sinds 2002 uit op 11% gemiddeld per jaar in euro’s en op 12,7% gemiddeld per jaar in Amerikaanse dollars.

Heeft u nog geen account? Open dan een account en koop goud voor slechts 0,7% boven spotprijs en zilver BTW-vrij en 4% boven spotprijs.

Wij bieden bijna elke vrijdag na 17.00 uur een beperkte hoeveelheid goud en soms zilver aan tegen spotprijs in de SALE. Deze voorraad kan alleen door accounthouders worden gekocht.

Open kosteloos een Private of Wealth Account 

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden
20-09-2021

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB
09-09-2021

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB

Goudprijs blijft boven de $1800 na aankondiging tapering FED
29-08-2021

Goudprijs blijft boven de $1800 na aankondiging tapering FED