Goud: 34,90 0.03%
Zilver: 431,40 0%

ABN AMRO versus Willem Middelkoop

24 november 2016 in Goud, Zilver

ABN AMRO en Willem Middelkoop hebben beide een totaal ander beeld van de ontwikkeling in de goudprijs komend jaar. Waar Middelkoop zeer positief is gestemd verwacht de analiste van de ABN AMRO een daling. Het verschil in de verwachting omtrent de ontwikkeling in de zilverprijs is bizar groot.

De goudprijs is gisteren onder de $1200 per troy ounce gedaald. De sterke dollar speelt goud negatief in de kaart. De dollar steeg in nog geen 3 weken tijd met 5,1% ten opzichte van de euro. De goudprijs in euro’s staat nog steeds 15% in plus dit jaar, waarmee het tot zover een zeer rendabele belegging is geweest.

ABN AMRO ziet goud met ruim 7% dalen

ABN AMRO heeft vandaag het koersdoel voor goud voor tweede maal dit jaar verlaagd. Analiste Georgette Boele verwacht dat de goudprijs komend jaar zal eindigen op $1100 (was $1150) per troy ounce. Een daling van 7,3% t.o.v. van het huidige niveau. Met name de sterke dollar en de stijgende rente heeft druk gezet op de goudprijs. Boele verwacht in 2017 een aanhoudend negatief sentiment rondom goud.

Georgette Boele heeft naast goud ook het koersdoel voor zilver in 2017 verlaagd. In januari verhoogde de analiste het koersdoel voor zilver in het vierde kwartaal van 2017 nog naar $17,50 per troy ounce. Per vandaag staat het target voor de zilverprijs eind 2017 op $15 per troy ounce. De Bank hanteerde eerder een koersdoel voor wisselkoers tussen de euro en de dollar van 1,0. De zilverprijs in euro’s zou de komende maanden met 2,4% kunnen dalen volgens ABN AMRO. En de goudprijs in euro’s kan het komend jaar 1,7% dalen volgens de bank.

Willem Middelkoop ziet goud met 33% en zilver met 95% stijgen

Willem Middelkoop denkt er duidelijk anders over. Middelkoop, Nederlands bekendste goudbelegger, ziet de goudprijs in 2017 stijgen ten opzichte van de huidige prijs. Zilver zal volgens Willem het nog beter doen. Met onderstaande tweet gaf Middelkoop afgelopen maandag zijn nieuwste koersdoelen aan.

ABN AMRO versus Willem Middelkoop
Mocht Middelkoop gelijk krijgen dan stijgt de goudprijs in 2017 met ongeveer 33% en kan de zilverprijs bijna verdubbelen.

Aardig om te volgen wie er gelijk gaat krijgen. U kunt ook uw voorspelling doen door deel te nemen aan de goudcompetitie van Doijer & Kalff. Maar dan wel de goudprijs in euro’s, want die is relevanter voor beleggers uit de Eurozone. De winnaar ontvangt een goudbaar t.w.v. €365 en 1 jaar een gratis trade account. Klik hier voor de Competitie Goudprijs.

Goud kopen voor 0,7% op spotprijs

U kunt ook direct een account openen waarmee u goud koopt vanaf 10 gram en voor 0,7% boven de spotprijs! Uw goud en zilver ligt dan apart op uw naam opgeslagen in een van de best beveiligde kluizen van Nederland.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in voor het laatste nieuws over Goud en Zilver.